A magyar színházművészet egyik meghatározó alakját, Bajomi Nagy Györgyöt veszítette el a kultúra világa. A Jászai Mari-díjas színész, aki hosszú betegség után, 56 éves korában hunyt el, mély nyomot hagyott a magyar színházi életben.

Bajomi Nagy György, aki Szentesen született, már fiatal korában a színház világába csöppent. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán folytatta, ahol 1992-ben diplomázott. Pályafutását Nyíregyházán kezdte, ahol számos emlékezetes előadásban vett részt. Ezt követően egy évtizeden át a Pécsi Nemzeti Színházban töltött el időt, ahol számos jelentős szerepet alakított.

Szabadúszóként a magyar színházi élet számos területén megfordult, többek között a Nemzeti Színházban is szerepelt. Nem csak a színpadon, hanem a képernyőn is megjelent, ahol a "Tűzvonalban" című tévésorozatban szerzett országos ismertséget. Ez a szerep nemcsak a szakmai körökben, hanem a nagyközönség körében is elismerést hozott számára.

2009 és 2020 között a Weöres Sándor Színház tagjaként tevékenykedett, ahol számos emlékezetes előadásban vett részt. 2020-tól kezdve az Örkény Színház társulatának volt a tagja, ahol továbbra is maradandó alakításokat nyújtott.

Az Örkény Színház társulata a közösségi médián keresztül közölte a szomorú hírt, hangsúlyozva Bajomi Nagy György példaértékű lelkerejét és méltóságát, amellyel hosszú betegségét viselte. 

A színházi közösség és a közönség egyaránt megrendülten fogadta a hírt.

Stohl András, a magyar színházi és filmes világ egyik ismert alakja, szintén megemlékezett a közösségi médiában Bajomi Nagy Györgyről, kiemelve annak szakmai hozzájárulását és emberi nagyságát.

Bajomi Nagy György búcsúztatásának részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást. Az elhunyt színész emléke és művészete tovább él azokban az előadásokban, filmekben és tévéműsorokban, amelyekben szerepelt, valamint azokban az emberekben, akiket életével és munkásságával megérintett.

(Borítókép: Bajomi Nagy György. Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI)