Frances Sternhagen, a Tony-díjas színésznő, aki számos emlékezetes szerepben tűnt fel a televízióban és a mozivásznon, természetes halállal hunyt el 93 éves korában. Legismertebb szerepe talán a Szex és New York sorozatban volt, ahol Bunny MacDougal karakterét alakította.

Frances Sternhagen 1930. január 13-án született Washingtonban, és már hat évtizede aktív résztvevője volt a Broadway színpadainak. Karrierje során hétszer volt Tony-jelölt, és számos más díjat is nyert, köztük a Tony-díjat, a Drama Desk-díjat, a Saturn-díjat és három Emmy-díjat. 

Emlékezetes alakításait többek között a Gyilkos bolygó című filmben nyújtotta Sean Connery oldalán, a Tortúra című filmben a seriff feleségét játszotta, és emlékezetes szerepeket kapott a Függetlenség napja és a Doc Hollywood című filmekben is.

A Szex és New Yorkban nyújtott emlékezetes alakításáért Emmy-jelölést kapott. Ezt követően többek között 2005-ben az Acélmagnóliák színdarabban szerepelt, valamint A főnök című sorozatban is láthattuk. Utolsó színészi munkáját a 2014-es Szerelem a végzetemben című filmben játszotta, ahol Diane Keaton és Michael Douglas oldalán tűnt fel.

Családja így emlékezett meg róla:

„Frannie, ahogy családja, barátai és kollégái ismerték, szorgalmas, díjnyertes, szeretett és ünnepelt színésznő volt több mint 60 éve. Sokoldalú volt – ügyes volt a komédiában és a drámában, karakterszerepekben és főszerepekben” – állt a közleményben.

(Borítókép: Frances Sternhagen. Fotó: Getty Images)