Végstádiumú rákban szenved Shannon Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák sztárja. A diagnózissal 2019-ben szembesült a színésznő, amikor a mellrákja kiújult és áttéteket is találtak a testében. Mindennek ellenére Doherty a mai napig küzd, a küzdelméről pedig egy hosszú, mély interjúban vallott.

Rendíthetetlenül hisz a gyógyulásában Shannen Doherty, akinél először 2015-ben diagnosztizáltak mellrákot. Az 52 éves színésznő akkor maszektómián, kemoterápián és sugárkezelésen is átesett, majd egy időre úgy tűnt, sikeresen leküzdötte a betegséget. Végül négy évvel később szembesült a kegyetlen diagnózissal, majd 2020-ben osztotta meg a nyilvánossággal a rossz hírt, hogy a daganat kiújult, illetve áttétek is kialakultak a testében.

Idén év elején például az agyában található daganat eltávolítása érdekében kapott sugárkezeléseket, majd a nyáron agyműtétet is végrehajtottak rajta.

„Határozottan ez volt az egyik legfélelmetesebb dolog, amin valaha keresztülmentem egész életemben” – kezdte Shannon Doherty, akinek mára a csontjain is áttétetek képződtek. „Az emberek azt feltételezik, ez azt jelenti, hogy nem tudok járni, enni, dolgozni és a többi. Ez nem így van. Élénk vagyok, teljesen más lett az életszemléletem, folyamatosan előre akarok haladni és ameddig csak tudok, dolgozni akarok” – fogalmazott. A Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja dacára annak, hogy nem sok jót jósoltak neki, továbbra is hisz a gyógyulásban és küzd az életéért. „Úgy neveltek, hogy nagyon erős legyek, és bármit megtehessek, amire csak gondolok. Nem végeztem az élettel, a szeretettel, az alkotással, sem azzal, hogy jobbá tegyem a világot” – árulta el Doherty. A színésznő december 7-án memoár jellegű podcastet indít az iHeart Radióban Let’s Be Clear with Shannen Doherty címmel, a műsorban pedig a karrierje és az életének különböző aspektusai mellett a betegség ellen vívott fizikai és lelki csatáit boncolgatja majd.

„Azt hiszem, félnék a haláltól, ha nem lennék jó ember, de az vagyok. Nem akarok meghalni. Ez a különbség.

Nem félek a haláltól. Egyszerűen nem akarok meghalni”

– fogalmazott Shannon Doherty, aki a hitből merít erőt. „Minden nap felkelek és imádkozom Istenhez. Hálát adok neki és kapcsolódom a nálam sokkalta nagyobb erőhöz. A hitem a mantrám” – zárta nyilatkozatát a színésznő.

(Borítókép: Shannon Doherty. Fotó: Getty Images)