A hamarosan 60. születésnapját ünneplő Oscar-díjas színész bejelentette, hogy már csak pár filmben fog szerepet vállalni, amik után végleg visszavonul, mert úgy érzi már mindent kiadott magából.

A Vanity Fairnek adott interjút Nicolas Cage, akiről kiderült a nyugdíjba vonulását tervezgeti.

Úgy érzem, hogy az eddigi filmjeimmel mindent elmondtam, amit mondanom kellett. Azt hiszem, a filmes teljesítményt a lehető legmesszebbre vittem

– fogalmazott az Oscar-díjas színész.

Az interjú során elmondta, hogy édesapja   75 évesen halt meg, ő pedig hamarosan a 60. születésnapját ünnepelheti, így elgondolkodott azon, hogy mihez szeretne kezdeni a „maradék” 15 évével.

Világosan látom, hogy a családommal szeretnék időt tölteni... A tervem kezd bebetonozódni

– fogalmazott Nicolas Cage, aki három gyermek édesapja.

A színész viszont megjegyezte, hogy még nincs annyira közel a visszavonulása, ugyanis szeretné még kipróbálni magát sorozatban is, ráadásul imád dolgozni, mivel jobb embernek érzi magát munka közben.

„Nem akarok az a fickó lenni, aki egy medence mellett ül, és koktélokkal bombázzák. Két munka között belefér, de csak két napig szórakoztat, aztán azt mondom: egészségesnek kell lennem. Amikor a forgatáson vagyok, koncentrálok, más színészekkel dolgozom. Ilyenkor nagyon tiszta életem van és ez az egyik legfontosabb a számomra” – árulta el a színész.

Nicolas Cage számtalan filmben szerepelt már, idén az Álmadi Hőse című alkotásban nyűgözte le leginkább a nézőket, de az interjúval kapcsolatban érdekesebb, hogy idén megjelent a The Retirement Plan (A nyugdíjazási terv) című filmje is.

A legtöbb rajongó az 1995-ben bemutatott Las Vegas, végállomásból ismerheti a színészt. A romantikus filmben Nicolas Cage annyira jól alakította a főszereplő Ben Sandersont, hogy megnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Szintén ugyanilyen Oscar-díjra jelölték 2002-ben is az Adaptációban nyújtott teljesítményéért, igaz ebben az évben Adrien Brody vihette haza a díjat A zongoristában mutatottak miatt.

Nicolas Cage több mint 90 filmben vállalt szerepet bő 40 éves karrierje alatt. Először az 1982-es Változó világ című filmben tűnt fel, igaz ekkor még csak az egyik főszereplő karakter, Brad barátját formálta meg, akit Nicolas Coppolának hívtak. Érdekesség, hogy rajta kívül még ebben a filmben debütált Forest Whitaker és Anthony Edwards is.

Bár a színész saját állítása szerint sorozatokban szeretne feltűnni karrierje végén, egy filmben még biztosan láthatjuk, ugyanis december elején kiderült, hogy folytatást kap a 2005-ben bemutatott A fegyvernepper, aminek főszerepét – ahogy a 18 évvel ezelőtti alkotásban is – Nicolas Cage fogja játszani. A fegyvernepper 2 nagy létszámú létszámú, 400-500 főből álló stábbal készül majd. Az eredeti alkotás 72 millió dollárt kaszált világszerte, de a költségvetése is nagyon magas, 50 millió dollár volt, így nem volt egyértelmű, hogy készül majd folytatás a filmből. Az első részben Nicolas Cage Yuri Orlovot, egy ukrán-amerikai férfit alakított, aki nemzetközi fegyverkereskedővé válik.

(Borítókép: Nicolas Cage. Fotó: GettyImages)