Harmadjára is visszatér Demóna szerepébe Angelina Jolie. A színésznő egy interjúban hivatalosan is megerősítette, hogy készülőben van a Disney élőszereplős tündérmeséjének újabb része.

Hatalmas sikert aratott a Disney 2014-ben megjelent, a Csipkerózsika című mesefilm főgonoszát központba állító Demóna című filmje, amely teljesen más színben tüntette fel a gonosz útra téved tündért. A film világszerte 758 millió dollárt (mai árfolyamon 267 milliárd 579 millió forintot) fialt, így várható volt, hogy idővel folytatást kap. Végül öt évvel később, 2019-ben került mozikba a Demóna: A sötétség úrnője című alkotás, amely ugyancsak szép összeget, pontosan 492 millió dollárt (173 milliárd 679 millió forintot) hozott a Disney konyhájára. Ezek után bár sokan szerették volna, valójában senki sem számított arra, hogy trilógiává növi ki magát a történet, ám nemrégiben ezzel a hírrel örvendeztette meg a rajongókat a főszerepben tetszelgő Angelina Jolie.

A jelenleg hazánkban forgató színésznő a Wall Street Journal magazinnak adott interjút, ebben jelentette be a Demóna 3. közeledtét.

Hogy a további főszereplők, mint például az Aurórát alakító Elle Fanning is visszatér-e a harmadik filmben, egyelőre nem tudni, ahogyan azt sem, hogy pontosan mikorra várható a megjelenés, egy azonban biztos: a filmet nemsokára forgatni kezdik.

Végleg felhagyna a színészettel

Angelina Jolie már azelőtt is a visszavonulásáról beszélt, hogy elvállalta volna Demóna szerepét. A 2014-es megjelenés előtt négy évvel, 2010-ben szerepelt utoljára filmben, pontosabban a Salt ügynök és Az utazó című alkotásban. A Demónát követően ismét sűrűbben vállalt szerepeket, ám a Wall Street Journalnak adott interjúban ezúttal leszögezte, hogy a közeljövőben szeretne végleg felhagyni, vagy legalábbis visszavenni a nyüzsgő Los Angeles-i életből és több időt tölteni Kambodzsában, ahol karitatív munkákat végez. Mint fogalmazott, a mai Hollywoodot sekélyesnek találja, ezért is vállal egyre kevesebb projektben részt és marad inkább a rendezésnél, amelyben kiélheti a szabadságát. Ezen kívül az utazásra és mások megsegítése fókuszál, mert ennek látja igazán értelmét.

(Borítókép: Angelina Jolie Demóna szerepében. Fotó: Northfoto)