Szépészeti beavatkozások, különböző bőrápolási termékek és praktikák, valamint egészséges életmód: a legtöbben ezekre a módszerekre esküsznek, ha meg akarják hazudtolni a korukat, ám Cameron Diaz nemrég egy újabb fontos tényezőre is felhívta a rajongói figyelmét. Mutatjuk, a színésznő szerint mi az, ami elengedhetetlen a fiatalos külső megőrzéséhez.

Az ünnepek közeledtével egyre több karácsonyi filmet vetítenek a különböző televíziós csatornákon. A szezon máig egyik legkedveltebb alkotásának számít a Cameron Diaz főszereplésével készült és 2006-ban bemutatott Holiday című film. A színésznő ekkor 34 éves volt, ám alig fedezni fel különbséget az akkori és a mostani kinézete között. Hogy mi a titka? Arról a most 51 esztendős Cameron Diaz egy korábbi interjúban válaszolt. A színésznő még a 30-as éveiben a British Vogue-nak úgy fogalmazott, hogy nem akarna újra 25 évesnek kinézni, ugyanakkor van néhány trükk a tarsolyában, amelyekkel képes lelassítani az öregedés folyamatát.

„A fiatalság forrása... lássuk csak. Talán a rendszeres mozgás, az egészséges diéta, rengeteg víz és sok nevetés” – kezdte egy aránylag általános listával Diaz, majd a következőképpen folytatta:

Rengeteg szex. Igen, szex. Emberi lényekként szükségünk van rá. Egészséges és természetes, ezért vagyunk itt 

– hívta fel a figyelmet Diaz, arra ugyanakkor nem tért ki, hogy a „sok” számára mennyi együttlétet jelent pontosan. Habár a színésznő némileg tréfásan fogalmazott, az elmondottaknak van valóságalapja.

Két évvel ezelőtt Keira Barr holisztikus bőrgyógyász egy interjúban rámutatott, hogy a szex közben termelődő ösztrogén növeli a kollagén- és hialuronsavtermelést, ezáltal feszesíti és vastagítja a bőrt, fiatalos és rugalmas megjelenést kölcsönözve neki.

A szakember állítását egy tudományos kutatás is alátámasztja, amelynek 3500 résztvevője közül 7-12 évvel fiatalabbnak tűntek azok, akik hetente háromszor szexeltek. Cameron Diaz esetében úgy tűnik, valóban bevált a recept, ennek ellenére a színésznő az esetleges plasztikai műtéteket sem vetette el a jövőre nézve.

Még semmit sem csináltattam meg magamon, de meglátjuk. Egyelőre teljesen jól megvagyok, de soha nem mondom, hogy soha!

(Unilad)

(Borítókép: Cameron Diaz. Fotó: Getty Images)