Hétfői hírösszefoglalónkban még: Majka élő adásban vallotta be, mennyire elérzékenyült, amikor díszpolgárrá avatták, Növényi Róbert pedig családi drámájáról vallott.

Sztárbox

A vasárnap esti Sztárbox szuperdöntőjének talán legjobban várt mérkőzése volt Molnár Áron és Rácz Jenő összecsapása. A színész a korábbi fordulókban kétszer is technikai KO-val győzött, először Frohner Fecó, másodszor pedig Józan László ellen. A séf első mérkőzésén kiütötte jó barátját, Kabát Petit, majd Istenes Bencét győzte le pontozással. A két sztár eddigi mérkőzései alapján sokan szoros mérkőzésre számítottak, de csalódniuk kellett.

Rácz Jenő már rögtön a kezdés után belenézett egy nagy ütésbe, ami után már nem volt visszaút. Éppen eltelt 30 másodperc a mérkőzésből, amikor újabb erős balos találta el a séfet, amitől padlóra is került. Rácz Jenő a számolás után még visszatért a ringbe, de azonnal ismét a földön találta magát, ami után egyből be is dobta edzője a törölközőt.

A színész pillanatok alatt gyűrte maga alá Rácz Jenőt, ezzel férfi középsúlyban ő diadalmaskodott a Sztárbox szuperdöntőjében, amivel lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy nemzetközi bokszversenyen, celeb kategóriában.

A Sztárbox női kategóriájában Berki Mazsi diadalmaskodott Dobos Evelinnel szemben, amíg az ellenfelénél jóval fiatalabb Brasch Bence Árpa Attila elől vitte el a bajnoki övet a nehézsúlyú döntőben.

Majka

Ahogy a Velvet is beszámolt róla, különleges megtiszteltetésben részesült Majka, akit ünnepélyes keretek között Ózd város önkormányzata díszpolgári címmel tüntetett ki.  A születési helyére mindig büszke zenész meghatódva vette át a kitüntetést, az eseményre pedig a családja is elkísérte.

A téma természetesen felmerült a Sztárban Sztár leszek! Vasárnap esti döntőjében is, ahol zsűriként volt jelen Majka.

Megszólalt az ózdi díszpolgár! Azt akartam kérdezni Majkusz, hogy mennyibe kerül ez mostanság? 3-4 vagy 450, mennyi ez a díszpolgárság?

– kérdezte viccesen Majkát a műsorvezető Till Attila.

„Nincs annyi pénzed, hogy megfizesd!” – vágta rá a zenész, madj komolyra fordította a szót.

„Sokkal meghatóbb volt, mint gondoltam. Azt hittem, hogy ez is egy olyan díjátadó lesz, amin már – nem nagyképűségből – voltam egy párszor. Ott ültek az életemből az emberek, az az igazság, hogy díszpintynek készültem, aztán díszpolgár lett belőlem.

Sokkal meghatóbb volt, egyszer-kétszer bepárásodott a szemem. Nem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat

– mondta a rapper.

Növényi Róbert

Tizenhárom éve már annak, hogy Növényi Norbertet adócsalással vádolták meg, a szégyent pedig azóta sem tudta lemosni magáról. A keserű évek sokat tanítottak az egykori olimpiai bajnok birkózónak, aki a gyökerein is elgondolkozott: bevallása szerint az édesapja hasonló életutat járt be, mint ő.

Generációk óta hozza a családom a dicsőséget ennek az országnak.

Az, hogy mennyire becsülték meg, már más kérdés… Apám ugyanezt kapta annak idején. Háromszor fordult elő, hogy nem vitték ki az olimpiára. 1948-ban azt mondták, túl fiatal. '52-ben nem adott át valami tiszteletdíjat, amit a Szovjetunióban nyertek. Végül odaadta, de két évre eltiltották. Aztán '56-ban, két nappal a kiutazás előtt egy orvosi vizsgálaton megállapították, érszűkülete van, és lehet, hogy amputálni kell valamelyik végtagját. Persze, semmi baja nem volt, de képesek lettek volna megcsonkítani az apámat csak azért, hogy ne utazzon ki” – nyilatkozta Dr. Karizs Tamás műsorvezetőnek a Dr. Milesz News 24 Channelen a birkózó, akinek édesapja örökös magyar bajnok birkózó, kétszeres főiskolai vb-ezüstérmes és az 1952-es tokiói világbajnokság negyedik helyezettje szabadfogásban.

Idősebb Növényi Róbert 1957-ben úgy döntött karriert vált és profi pankrátornak áll, azonban a környezete nem értékelte döntését.

Amikor apám kijelentette, hogy profi pankrátornak áll, azonnal kirúgták a munkahelyéről.

Ő addig a Vágóhídon volt a húsfinomító fővezetője, de sosem volt gond a munkájával. Egy évig járta Nyugat-Európát pankrátorként, de ott sem volt szerencséje. Gyalog jött haza Bécsből, mert a menedzsere lelépett a pénzével” – mesélte el a sportoló.

(Borítókép: Rácz Jenő. Fotó: RTL/Balogh László)