Igaz a mondás, miszerint a hagyomány tesz igazán emlékezetessé egy ünnepet. Annak ellenére, hogy gyakran hallunk a hírességek pazar és rongyrázó életéről, a különös ünnepi hagyományaik sokkal földhözragadtabbak, mint ahogy azt gondolnánk.

Reese Whitherspoon és az Oscar-díj

Egy interjúban a Doktor Szöszi sztárja bevallotta, hogy a karácsonyi készülődésnek elengedhetetlen része, hogy gyermekeivel közösen beöltöztetik az Oscar-díját.

Kap egy kis sapkát és egy kis sálat, hogy ne fázzon

– fogalmazott a színésznő, aki azt is elárulta, hogy nem szereti túlzásba vinni az ajándékozást, mert szerinte akkor a gyerekek nem értékelik igazán azt, amit kapnak, így csak egy-két ajándék várja őket a fa alatt minden évben.

Reese Whitherspoon számtalan díjat bezsebelt már karrierje alatt, az Oscart A nyughatatlan című filmben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb női főszereplőnek járó díjat 2006-ban.

Dolgozz meg az ajándékodért, ahogy Obamáék

Michelle Obama egy 2013-as interjúban árulta el, hogy miként telik a karácsony az egykori amerikai elnök otthonában. Az Obama család ünnepi hagyománya még a korábbi First Lady gyerekkorából származik, amit a mai napig tartanak férjével és két lányukkal.

A családunk olyan nagy volt, hogy nem igazán engedhettük meg magunknak, hogy mindenkinek ajándékot vegyünk. Így hát nagynénéim apró ajándékokat vásároltak

– magyarázta Michelle Obama.

A kis ajándékokat aztán kosarakba tették és ahhoz, hogy a család valamelyik tagja elvehessen egy apró meglepetést, ahhoz mindenki előtt be kellett mutatnia valami produkciót. Ez lehetett lényegébe bármi egy vicctől, egy történet elmesélésén át egészen az éneklésig vagy táncolásig.

Gwen Stefani és a csomagolópapír

Az énekesnő különös hagyományt talált ki gyermekei számára, akiknek minden évben át kell futniuk egy csomagolópapír-falon, aminek túloldalán már karácsonyi fények, ajándékok és feldíszített fa várja őket. A különleges hagyományról még videót is töltött fel a sztár még 2017-ben.

A videó óta eltelt 6 év alatt Gwen Stefani gyermekei felnőttek, így nem biztos, hogy a hagyomány még ma is él és a 17 éves Winston vagy a 15 éves Zuma ugyanolyan lelkesedéssel futna át a csomagolópapír-falon, mint anno, amikor kis testvérük, Apollo még csak 3 éves volt.

Ashton Kutcher és Mila Kunis csak egy ajándékot vesz

A sztárpár megegyezett abban, hogy nem vesznek egymásnak ajándékot karácsonyra és ezen a szokásukon sokáig akkor sem változtattak, amikor már szülők lettek, így a gyermekeiknek sem vettek ajándékot évekig. Mára viszont már változtattak ezen a szokásukon, így most a gyermekek a kapott ajándékokból – amiknek nagy részét továbbra is a nagyszülők adják – kiválaszthatnak egyet-egyet, a többit jótékonysági adományként elviszik egy gyermekkórházba vagy egy állatmenhelynek.

„Ez az új hagyományunk.

A túl sok ajándékot nem értékelik a gyerekek, ehelyett úgy gondoljuk, meg kell tanítanunk a csemetéinknek, hogy az igazi ünnep az, ha mások arcára is mosolyt tudunk varázsolni

– fogalmazott Mila Kunis.

Blake Lively és a hivatalos „lusta nap”

A színésznő december 25-ét „hivatalos lusta napnak” nyilvánította ki családja számára, így ő és férje, Ryan Reynolds és három lányuk sosem hagyják el a házat ezen a napon. A színésznő annyi engedményt tett, hogy őket viszont a család távolabbi tagjai és a barátok meglátogathatják, így a nagy összejövetelek sem maradnak el.

Az ünnep igazából arról szól, hogy a családdal vagyunk, ezért sosem hagyjuk el a házat, így mézeskalácsházakat készítünk, sütiket sütünk vagy filmeket nézünk ezen a napon

– fogalmazott a színésznő.

John Legend karácsonyi menüje

Az énekes 2018-ban árulta el, hogy feleségével, Chrissy Teigennel karácsonyi hagyománnyá tették, hogy McDonald’s-ból rendelnek minden ünnepen.

Úgy néz ki, hogy ez a hagyomány még két évvel az interjú után is élt, ugyanis a zenész összeállt a gyorsétteremmel, hogy segítsen a rászorulóknak és részt vett a Ronald Házak ünnepi gyűjtésében 2020-ban.

(Borítókép: Barack Obama és családja 2014-ben. Fotó: GettyImages)