A Raymond Holtot alakító színész rövid betegség után, 61 évesen, hétfőn hunyt el.

Andre Braugher 1962. július elsején született Chicagóban. A középiskolai tanulmnyai után a Stanford Egyetemen tanult, amdj 1988-ban a világhírű New York-i egyetem, a Julliard dráma szakán diplomázott. Braugher legismertebb szerepe a Brooklyn 99 – Nemszázas körzet című közkedvelt rendőrös szitkomban volt, amiben Raymond Holt kapitányt alakította.

Komolyabb szerepben először az 1989-es Az ötvennegyedik hadtest című filmben tűnt fel, amiben együtt játszott Denzel Washingtonnal, aki a filmben nyújtott szerepéért Oscar-díjat kapott. Braughert sem kerülték el a díjak, 1998-ban elnyerte a drámai sorozat kiemelkedő főszereplőjének járó Emmy-díjat, a Homicide: Life ont he Street (Gyilkos utcák) című sorozatban nyújtott teljesítményéért, majd 2006-ban egy második Emmy-díjat is hazavitt egy rablóbanda vezetőjének, Nick Atwaternek a megformálásáért a Thief című minisorozatban.

Soha nem láttam még ilyet korábban, nagyon egyedi ritmusa és stílusa volt a játékának

– nyilatkozta a Gyilkos utcák írója Braugher teljesítményéről a BBC szerint.

A Gyilkos utcák azonban nem csak komoly szakmai sikereket hozott a színésznek, hanem a szerelem is rátalált a forgatás során, ugyanis ekkor ismerkedett meg feleségével, Ami Brabson színésznővel, akivel három közös gyermekük született.

(BBC)

(Borítókép: Andre Braugher. Fotó: GettyImages)