A legendás színész október 28-án vesztette életét, 54 évesen. Most, közel két hónappal a színész halála után, nyilvánosságra hozták a boncolási jegyzőkönyvet, amiből kiderül, miben hunyt el Matthew Perry.

Matthew Perryt, a Jóbarátok című sorozat sztárját holtan találták meg Los Angeles-i otthonának jakuzzijában, október 28-án. A hatóságok első vizsgálatai alapján nem találtak kábítószert a színész környezetében és az idegenkezűség sem merült fel, így sokáig titok övezte, hogy mi okozta a színész halálát, egészen mostanáig. December 15-én pénteken késő este vált ismertté az orvosszakértő jelentése, amiről a The New York Times számolt be.

Az 54 esztendős színész halálát ketamin okozta, aminek hatása miatt feltehetően elkábult és így megfulladt. A jelentés megemlíti a színész koszorúér-betegséget, valamint a szervezetében talált buprenorfint mint egyéb, halált okozó tényezőt.

A férfi közismerten drogproblémákkal küzdött, de 19 hónapja tiszta volt. Mind a ketamint, mind a buprenorfint használják alkohol- és drogfüggőség kezelésére. A ketamin egy erős érzéstelenítő, amely egyre népszerűbbé válik a depresszió, a szorongás, a poszttraumás stressz és más nehezen kezelhető mentális problémák alternatív terápiájaként.

A boncolási jegyzőkönyv meg is említi, hogy Matthew Perry ketamininfúziós terápiát kapott, és a legutóbbi kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. Ez viszont azt jelenti, hogy a színész szervezetében talált ketamin, nem származhatott a kezelésből, ugyanis a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A TMZ arra hívja fel a figyelmet, hogy Matthew Perry korábban napi rendszerességgel kapott ketamint, de új orvosa úgy döntött, ritkább adagok is elegendők, mert már jobban van.

A legendás színésztől november 3-án vettek végső búcsút szerettei és színésztársai. Sírja a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben található.

(The New York Times)

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: GettyImages)