Az énekesnő év elején jelentette be súlyos betegségét, mostanra már nem tudja kontrollálni az izmait.

Céline Dion év elején az Instagram-oldalán jelentette be, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, az úgynevezett merev ember-szindrómában (Stiff-person-szindróma – a szerk.) szenved. 

A betegség önmagában nem halálos, de nagyon megnehezíti az illető életét: súlyos izommerevséget és kínzó görcsöket okoz, akadályozva a beteg mozgását. A betegség következményeként a szervezet megtámadja saját idegsejtjeit. Az 55 éves popsztár esetében az éneklésben is gondokat okoz, ráadásul a betegség tüneteit olyan külső hatások is kiválthatják, mint a magas hangok vagy például a stresszhelyzet, ezek után pedig órákig tartó izomgörcsök következnek, ezért a betegek egy idő után már nem mernek kimozdulni az otthonukból.

Az énekesnő testvére, Claudette elárulta, hogy Céline Dion keményen dolgozik azon, hogy egészségesebb legyen, illetve visszatérhessen a színpadra, ám jelenleg nincs jó állapotban.

Keményen dolgozik, de nem tudja kontrollálni az izmait.

Ami miatt megszakad a szívem, hiszen mindig is fegyelmezett volt, mindenkor keményen dolgozott” – nyilatkozta Céline Dion testvére a 7 Jours hírportálnak. Claudette félti testvérét a színpadra való visszatéréstől, ugyanis szerinte kiszámíthatatlan a betegsége és kontrollálhatatlan a betegsége. 

„A hangszálak izmok, a szív is izom... Ettől félek igazán. Mivel ez egymillióból 1 esetről van szó, a tudósok nem végeztek annyi kutatást, mivel ez a betegség nem érint olyan sok embert” – tette hozzá Céline Dion nővére

Dion egészségi állapotára hivatkozva januárban lemondta minden koncertjét, így Budapesten sem lép majd fel. Az emberek aggódnak, hogy a betegség az énekesnő karrierjének végét jelentheti. 

(Borítókép: Céline Dion. Fotó: Pascal Le Segretain/Getty)