Károly király és Kamilla királyné a sandringhami templom szentmiséjével kezdik a karácsonyi ünneplést, folytatva Erzsébet királynő hagyományait.

A Buckingham-palota megerősítette, hogy Károly király és Kamilla királyné részt vesznek a karácsony napján megrendezésre kerülő sandringhami templomi ünnepi szentmisén. A királyi párhoz a család többi tagja is csatlakozik, így a királyi család tagjai ismét együtt ünnepelnek karácsonykor.

A királyi család már generációk óta a sandringhami birtokon ünnepli a karácsonyt. A közeli Szent Mária Magdolna templomban tartott szentmise már hagyományos része az ünnepnek. Károly király és Kamilla királyné tavaly először vettek részt az eseményen királyként és királynőként.

Károly király elkötelezett amellett, hogy fenntartsa édesanyja, Erzsébet királynő által szeretett karácsonyi hagyományokat. Ennek megfelelően az idei karácsony is a korábbi évekhez hasonlóan fog telni. December 24-én az ünnepi vacsora előtt a családtagok egymásnak adják át a karácsonyi ajándékokat, amelyek általában saját készítésű apróságok vagy vicces ajándékok.

Egy korábbi évben Vilmos herceg egy papucsot ajándékozott a királynőnek, amin nagyanyja arcképe volt látható, ami jól mutatja a családi ajándékozás humoros oldalát.

Érdekes módon, az ünnepi vacsorán a gyerekek nem vehetnek részt; őket nevelők felügyelik, amíg el nem érik azt a kort, hogy megfelelően viselkedjenek az asztalnál.

Karácsony napján, a reggeli szentmise után, a család együtt élvezi a hagyományos karácsonyi ebédet, amely pulykasültből, burgonyából, áfonyából és szószokból áll, valamint karácsonyi pudinggal zárul. Az ebéd után a család együtt hallgatja meg az uralkodó televíziós beszédét, ami minden évben 15:00-kor kerül adásba.

Karácsonyt követően a férfiak hajnalban kelnek és vadászatra indulnak, míg a hölgyek távol maradnak ettől a tevékenységtől. A délelőtti vadászat után azonban már közös ebédre gyűlnek össze.

(Borítókép: Károly király és Kamilla királyné. Fotó: Getty Images)