A magyar úszóvilág egyik legmegrendítőbb ügye újabb szakaszba lépett. Szilágyi Liliána és édesapja között tovább folytatódik a pereskedés, miközben rajtuk van az ország szeme.

Amikor két éve Szilágyi Liliána úszónő drámai vallomásával botrányt robbantott ki, senki sem sejtette, hogy a történet ilyen fordulatokat vesz. A sportolónő arról beszélt, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán molesztálta őt, de feljelentést nem tett, csupán szerette volna felhívni a figyelmet arra, ami családon belül történt vele.

A történet azonban nem ért véget az úszónő vallomásával. Édesapja, Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt feljelentette és beperelte a lányát, ami újabb jogi csatározást indított el. Az úszónő vallomása alapján a bíróság feljelentést tett az apa ellen. A legutóbbi fejlemények szerint a rendőrség befejezte a nyomozást. Dr. Keviczki István, Liliána jogi képviselője a Borsnak elmondta:

A rendőrség lezárta a nyomozást, az a döntés született, hogy a szóban forgó, Liliána által elmondott cselekmények elévültek.

Ez azonban nem jelenti az ügy lezárását. Az édesapa által indított becsületsértési per továbbra is folyamatban van. „Másfél tucat tanút kértünk beidézni a bizonyítási eljárás keretében, de egyelőre nincs még időpontja annak, hogy mikor folytatódhat az ügy” – fűzte hozzá Dr. Keviczki István.

Szilágyi Zoltán, aki az úszószövetségben edzőként és vezetőként is tevékenykedik, jelenleg a Magyar Úszószövetség számára „nemkívánatos személy.” Az ügy lezárulásáig a szervezet eseményein és versenyein nem vesz részt.

(Borítókép: Szilágyi Liliána. Fotó: Szollár Zsófi/Index)