A rapper „új kalandokat keres”, ezért hagyja ott a TV2-t és tér vissza az RTL-hez, ahol 21 évvel ezelőtt felfedezték.

Mondhatnám hogy könnyű menet volt, de nem volt az!…(!) 16 év után új kalandokat keresek a kereskedelmi televíziózásban, és visszatérek az RTL-hez, ahol egy régi-új csapat vár

– kezdte Facebook bejegyzését Majoros Péter, azaz Majka.

A műsorvezető először az RTL Való Világ című műsorában tűnt fel, ahol megismerkedett Dopemannel, akivel közös lemezt is készítettek. A Való Világ után először 2004-ben a Cool TV alkalmazta a zenészt műsorvezetőként, majd 2006 októberében csatlakozott a Danubius Csili stábjához, ahol 2007-ig dolgozott. 2007-ben Majka visszatért a televízióképernyőkre és a Viasat 3 műsorvezetője volt.

A rapper karrierje legnagyobb részét a TV2-nél töltötte, ahol első munkáját 2010-ben kapta, amikor Rákóczi Ferivel az Ezek megőrültek! című műsort vezette. Azóta láthattuk A Nagy Duett, a Rising Star, a Star Academy, a Nyomd a gombot tesó!, Az 50 milliós játszma, a Bezár a bazár!, vagy épp a Ninja Warrior Hungary műsorvezetőjeként, zsűriként pedig a Sztárban sztárban és a Sztárban sztár leszek!-ben is feltűnt és a TV2 Csoport egyik legfontosabb arcává nőtte ki magát.

Most azonban 13 év után távozik a csatornától és a legnagyobb konkurenshez igazol.

Alkotó emberként mindig új impulzusokra van szükségem, és most az RTL-nél látok garanciát arra, hogy olyan műsorokban szerepeljek, ahol a néző is jól szórakozik, és én is jól érezzem magam.

21 évvel ezelőtt innen indultam el a Való Világból a való világba, és ha jól számolom az életkorom, meg az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba” – fogalmazott Majka közösségi oldalán.

A bejelentés az idei év egyik legnagyobb televíziós híre, ugyanis hosszú évek óta nem volt olyan, hogy az RTL igazoljon át vezető személyt a TV2-től, de voltak előjelei Majka visszatérésének, ugyanis 2019-ben a Kultrovat Podcast adásában a rapper elmondta, hogy már sokszor próbálták visszacsábítani az RTL-re.

(Borítókép: Majoros Péter. Fotó: Kaszás Tamás/Index)