Ha ön a boomerek vagy a millenárisok generációjához tartozik, akkor biztos, hogy ismeri az 1995-ben indult és hat évadot megélt Xena: A harcos hercegnő című új-zélandi–amerikai tévésorozatot. A széria első évadában a főhősöket alakító színésznők 27 és 24 évesek voltak. Mutatjuk, hogy néznek ki ma!

Farsangi jelmezeket és játékokat ihletett, valamint emberek millióit szegezte a televíziók elé: a '90-es évek egyik legsikeresebb sorozata volt a Lucy Lawless és Renee O'Connor főszereplésével készült Xena: A harcos hercegnő című új-zélandi–amerikai tévésorozat, amelyről máig kevesen tudják, hogy valójában egy spin-off volt. Az eredetéhez nem kell messze menni, ugyanis a szintén 1995-ben debütált, és ugyancsak 6 évadot megélt Herkules című szériából nőtte ki magát. Luca Lawless először ott tűnt fel egy hűtlen, de vonzó harcosnő, vagyis Xena szerepében, akit a nézők annyira megkedveltek, hogy a készítők úgy döntöttek, saját sorozatot kap. A karakter„mellé csaptak” egy segítőt, a Renee O'Connor által megformált Gabrielle-t, és felépítettek egy teljesen független sztorit, amely ugyanolyan sikereket ért el, mint a Kevin Sorbo főszereplésével készült Herkules.

A Xena első évadának forgatásakor a címszereplő Lucy Lawless 27 éves, míg a Gabrielle-t megformáló Renee O'Connor 24 esztendős volt. Azóta 28 év telt el, és a harcosnőt alakító színésznő 55, míg „segédje” 52 éves lett. Mégis, mintha egy napot sem öregedtek volna. Mutatjuk!

Lucy Lawless

Lawless-ről a legutolsó elérhető fotó 2019-ben készült, amikor a New York-i Build Studióban vendégeskedett egy beszélgetős műsorban. Az új-zélandi színésznő a mai napig aktív, bár a magyar közönség legutóbb a 2008-as Esti mesék című filmben láthatta őt. A hangját a 2021-es Minyonok: Gru színre lép című animációs filmben is hallhattuk, illetve ugyanebben az évben szerepelt a mindössze egy évadot megélt Mr. Corman című amerikai vígdráma-sorozat egy epizódjában.

Renee O'Connor

O'Connorról legutoljára 2018-ban készült ügynökségi fotó, amikor a Fan Expo Canada nevű torontói közönségtalálkozón a volt szereplőtársával együtt köszöntötték a Xena-sorozat rajongóit. Az amerikai színésznő filmben utoljára 2017-ben, az A Question of Faith című drámában szerepelt, sorozatban pedig utoljára a 2021-es My Life Is Murder című alkotásban tűnt fel. 2001 óta saját produkciós cégét, a Roc Productions-t vezeti.

Búcsúzóul megmutatjuk a két színésznőről készült eddigi utolsó közös képet, amely a 2018-as közönségtalálkozón készült:

( Borítókép: Lucy Lawless és Renee O'Connor a Xena című sorozatban. Fotó: Northfoto)