Stohl András 2010-ben okozott ittas állapotban közúti balesetet, amelyben két személy megsérült. Most, 13 évvel később a műsorvezető őszintén vallott az alkohollal való kapcsolatáról Hajdú Péter műsorában.

Stohl András sosem titkolta, hogy korábban gondjai voltak az alkohollal, aminek következtében 2010-ben közúti balesetet okozott. A szerencsétlenségben két fő megsérült, a műsorvezetőt pedig jó ideig egyetlen csatorna sem foglalkoztatta a botrány miatt. Stohl azóta visszatért a képernyőre és többnyire a démonjaival is sikerült megküzdenie, ám néhanapján máig gondot okoz az életében az alkohol, emiatt sok kétsége van önmagával szemben. Nemrég a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban vallott arról, hogy jelenleg hogyan kezeli ezt a kérdést, és mi segít neki abban, hogy ne lőjön túl a célon.

Stohl András többek között elmondta, hogy ma már nagyon ügyel az alkoholfogyasztására, amiben sokat segít neki a felesége. Azt ugyanakkor nagyon bánja, hogy sok mindenről lemaradt a káros szenvedélye miatt. Elismerte például, hogy véleménye szerint nem volt igazi apja a legnagyobb gyerekeinek, Lucának és Rebekának a rosszabb időszakaiban. Saját bevallása szerint az a legnagyobb problémája, hogy iváskor nem látja magát kívülről, ezért nehéz tartania a mértéket.

„Nekem a párom azt mondja, »nem vagy szép, megcsúnyulsz«. Vagy nem jól tudom végigvezetni a gondolatot,... hogy »akkor nem lehet szeretni téged«. És ő tudja, hogy én mennyire szeretem, ha engem szeretnek. Erre mondja, hogy az nem jó, amikor odáig megy el a dolog” – idézi a 24.hu Stohl Andrást, akire kifejezetten józanítóan, illetve a leszokásban motiválóan hatottak a felesége szavai. Bár nem teljesen hagyta el az alkoholt, Stohl nagyon próbál ügyelni nemcsak a mértékre, hanem arra is, hogy mit iszik. Elmondása szerint ugyanis akad ital, amelytől szerethetőre issza magát, ám a pálinkától a környezete szerint bunkóvá válik.

(Borítókép: Stohl András a Central Színház Házassági leckék középhaladóknak című előadásán. Fotó: Trenka Attila/Index/Velvet)