Cikkünkben bemutatjuk azokat a hírességeket, akik száz év felett is aktívak voltak, valamint eláruljuk, hogy hogyan éltek, milyen munkásságuk volt, melyek voltak a legmeghatározóbb pillanataik és milyen bölcsességeket hagytak ránk.

Glynis Johns

Október 5-én ünnepelte 100. születésnapját a Mary Poppins című film Winifred Banks-je, aki színészi pályafutása során számos jelentős alkotásban szerepelt. Glynis Johns nem csupán az 1964-es klasszikusban tűnt fel, hanem olyan filmekben is, mint a Miranda (1948) és az Örök béke (1960), utóbbiban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Glynis Johns az ABC7-nek adott interjúban elmondta, hogy számára a színészet mindig is szenvedély volt. A századik életévének betöltéséről úgy nyilatkozott, hogy az élete minden egyes pillanatáért hálás.

Nem jelent számomra nagy változást.

Norman Lear 

Norman Lear 101 évesen is aktívan dolgozik: nemcsak forgatókönyvíróként és producerként, hanem a televíziózás úttörőjeként is ismert. Legnépszerűbb műsorai, mint a Maude és Az élet tényei, társadalmi kérdéseket feszegetnek. Norman Lear humorral és bölcsességgel tekint az életre.

Itt Norman Lear, egy kicsit nyáladzik, mert a második gyerekkorába lép

– jegyezte meg humorosan a forgatókönyvíró a 101. születésnapján megosztott videóüzenetében.

Janis Paige 

A 101 esztendős Janis Paige hosszú pályafutását pin-up modellként (olyan címlaplányként, akivel a tömeggyártásban megjelenő képeken szinte mindenütt találkozhattunk és aki valóságos szexszimbólummá vált – a szerk.) kezdte, majd sikeres énekesnő és színésznő lett. Előadóművészeti karrierje során számtalan filmben és színdarabban szerepelt, jelentős nyomot hagyva a szórakoztatóiparban.

Iris Apfel

A stílusikonként ismert Iris Apfel 102 évesen is aktív a divat világában. Belsőépítészként és üzletasszonyként szerzett hírnevet, különleges és egyedi stílusával pedig a mai napig formálja a modern divatot. 

A stílus nem a ruhákról szól, hanem arról, hogyan viseljük azokat.

Norman Lloyd

A 106 éves korában elhunyt Norman Lloyd a színház, film és televízió világában egyaránt maradandó nyomot hagyott. A Holt költők társasága és az Ártatlanság kora csupán két példa gazdag és sokrétű munkásságából. Még élete utolsó éveiben is aktívan részt vett a művészeti életben.

Kirk Douglas

A legendás Spartacus című film színésze, Kirk Douglas 103 éves koráig élt. Élete során számos jelentős díjat nyert, illetve híres volt a művészeti világ és a humanitárius tevékenységek iránti elkötelezettségéről. 

A legnagyobb kihívás nem a hosszú élet, hanem a tartalmas élet

– vallotta.

Bob Hope

A humoristaként tevékenykedő Bob Hope 100 éves korában hunyt el, de életvidámsága és pozitív hozzáállása példaértékű maradt. Hosszú életének titkaként a napi rendszeres mozgást és a humor megtartását emelte ki.

Olivia de Havilland 

Olivia de Havilland, a 104 éves korában elhunyt brit-amerikai színésznő világhírnevet szerzett az Elfújta a szél és más jelentős filmek révén. Karrierje során kétszer is Oscar-díjat nyert. Életében, mint a hollywoodi aranykor egyik utolsó képviselője, mély hatást gyakorolt az utókorra.

George Burns 

A 100 éves korában elhunyt George Burnst, mint humoristát és színészt, mindig is a derűlátásáról ismerték.

Amikor már 100 éves vagy, mindenhol jó lenni

– mondta, jelezve, hogy az élet minden pillanatát érdemes ünnepelni.

Elizabeth királynő, avagy az anyakirálynő

A 101 éves korában elhunyt Elizabeth királynő hosszú és eseménydús életet élt. Az ő öröksége nemcsak a királyi családban, hanem a brit és a világtörténelemben is mély nyomot hagyott.

Gloria Stuart

Gloria Stuart történelmet írt, amikor 87 éves korában, 1998-ban a Titanic című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték, ami a valaha volt legidősebb jelöltté tette őt ebben a kategóriában. Gloria Stuart a jelölést az idősebb Rose DeWitt Bukater karakterének megformálásával érdemelte ki. A hosszú és kiemelkedő pályafutását követően 2010-ben hunyt el.

(Borítókép: Kirk Douglas és Michael Douglas. Fotó: Getty Images)