Bár az embereknek eltérő véleményük van arról, ki számít vonzónak, a mesterséges intelligencia egyértelmű választ adott arra, hogy szerinte ki a legsármosabb férfi a világon.

A mesterséges intelligencia egyre inkább átszövi a mindennapjainkat, és most egy újabb érdekes feladatot kapott: listát kellett kiállítania arról, hogy ki a világ legsármosabb férfija. Ez a felsorolás nem emberi előítéletek vagy szubjektív vélemények eredménye, hanem az algoritmusok objektív elemzésének következménye. A rendszer valószínűleg milliók fényképét, videóját és a közvéleményt is elemezte, hogy kialakítsa a végső rangsort. Ily módon a gépi intelligencia nemcsak a fizikai jegyeket vette figyelembe, hanem a személyiség, a kisugárzás, és talán még a karizma nyomokban fellelhető digitális jeleit is.

Nézzük, kik kerültek a mesterséges intelligencia által létrehozott lista első 10 helyére:

10. Tom Hardy

A brit filmvilág vadóca a megjelenésével rendre meghódítja a közönséget. Izmos testfelépítése és markáns arcvonásai olyan erőteljes karizmát kölcsönöznek neki, amely a legkeményebb szerepekben is megállja a helyét. Akár a Mad Max: A harag útja posztapokaliptikus hősét vagy A sötét lovag - Felemelkedés fenyegető Bane-jét alakítja, Tom Hardy férfias vonzereje minden szerepében érezhető.

Annak ellenére, hogy sokszor kemény karaktereket alakít, a brit színész képes az érzékeny, sebezhető oldalát is megmutatni, ami a sármját még inkább kiemeli. A magáméletben és vörös szőnyegen is gyakran látható elegáns, mégis laza stílusú öltözékben, ami jól tükrözi egyedi karakterét és hozzájárul a sármos megjelenéséhez. Tom Hardy tehát nemcsak egy színész, hanem egy életstílus képviselője is, aki olyan természetes vonzerővel rendelkezik, amely igazán megkülönbözteti a többiektől.

9. Jason Momoa

Az amerikai színész és modell leginkább a Trónok harca-sorozat Khal Drogo karakterének megformálásával és az Aquaman című film címszerepével vált ismertté. A hawaii származású Momoa tekintélyt parancsoló termetével és lenyűgöző fizikumával azonnal a figyelem középpontjába került. A filmes és televíziós szerepei mellett Momoa modellként is sikeres, stílusa és egyedi megjelenése miatt gyakran jelenik meg divatmagazinokban és különböző kampányokban. Karizmatikus megjelenése a filmekben és a valóságban is igazi szívtipróvá teszi.

8. Brad Pitt

Ez a lista természetesen nem létezhetne az idol, Brad Pitt nélkül. Az amerikai filmszínész és producer a Harcosok klubja, Trója és az Ocean's s című alkotásokkal vált egyetemesen ismertté. Időtlen sármos külseje és karizmatikus alakításai nemcsak a mozivásznon, hanem a valóságban is hatást gyakorolnak az emberekre. Híres kapcsolatai, többek között a Jennifer Anistonnal és Angelina Jolie-val való házassága csak tovább erősítette a hírnevét, mint Hollywood egyik legelbűvölőbb férfija.

7. Chris Evans

Amerika Kapitány sármja messze túlmutat a szuperhős szerepén. Evans a magánéletben is elismerést vívott ki szerény, barátságos természetével és megnyerő mosolyával, amelyek együttesen erősítik a vonzerejét. Aktív részvételével a különböző jótékonysági és társadalmi kezdeményezésekben, valamint az emberi jogok és egyenlőség iránti elkötelezettségével számos ember számára vált példaképpé.

6. David Beckham

Az angol futball legenda a pályán elért diadalok után a divatvilág csúcsára is felkapaszkodott. Karakteres tetoválásai és stílusos öltözködése szinte ugyanolyan híressé tették, mint legendás góljai. Feleségével, Victoria Beckhammel a világ egyik legfigyelemreméltóbb duójává váltak, olykor felülmúlva a királyi család sajtóvisszhangját is. Beckham a jótékonyság terén is aktív: a gyerekekkel és a sporttal kapcsolatos projektek támogatójaként ügyesen egyesíti a sportot és a társadalmi felelősségvállalást.

5. Ryan Gosling

A kanadai színész a Szerelmünk lapjai, a Kaliforniai álom és a Drive - Gázt! című filmekkel tette le névjegyét a nagyközönség előtt. Romantikus szerepeivel milliók szívét hódította meg világszerte, elegáns és letisztult megjelenésével pedig még többeket vesz le a lábáról. A magánéletét diszkréten kezeli, de a családja iránti elkötelezettsége is hozzájárult ahhoz, hogy a közönség a szívébe zárta. A színészet mellett a zenélésben és a rendezésben is megmutatta már a tehetségét, így Goslingot a sokoldalúsága is kivételessé teszi.

4. Michael B. Jordan

Az amerikai színész a Creed: Apollo fia és a Fekete Párduc című filmeknek köszönhetően vált nemzetközileg ismertté. A Creedben boxolóként, míg a Fekete Párducban egy karizmatikus antihősként tűnt fel. A játéka mély érzelmeket és erős karakterábrázolást tükröz, ami gyorsan a közönség kedvencévé tette. Dinamikus személyisége és atlétikus megjelenése a valóságban éppúgy magával ragadó, mint a filmvásznon. Az erőteljes szerepek mellett Jordan a szociális ügyek iránti elkötelezettségéről és a filmszakmai egyenlőségért való kiállásáról is ismert, ami még inkább növeli a vonzerejét és megbecsülését a rajongók és a szakma körében egyaránt.

3. Henry Cavill

Az angol színész sármos vonásai és karizmatikus fellépése mindenkit elbűvöl. Izmos testével és vonzó arcvonásaival garantáltan elvarázsolja a nézőket. Cavill nem csupán a külső adottságai miatt népszerű. Színészi tehetsége és mély karakterábrázolásai is hozzájárulnak az imázsához. Az Acélember szerepében például nemcsak az erejét, hanem az emberi oldalát is megmutatja, ami még közelebb hozza az emberekhez. Mindezen kívül nyilvánosan kampányol az egészséges életmód mellett, ezzel másokat is inspirálva.

2. Idris Elba

A brit színész és DJ a színpadon, a filmvásznon és a zenei világban is kiemelkedő tehetségnek számít. A Luther és A törvény nevében című sorozatokban nyújtott alakításai azért is emlékezetesek, mert a sokoldalúságáról árulkodnak, míg a zenéje is számtalan rajongót meghódított már. A stílus is fontos része az életének, amit a közönsége is értékel.

1. Chris Hemsworth

Az ausztrál színész, aki a Marvel-filmekben Thor szerepét öltötte magára, nemcsak a filmvásznon, hanem a valóságban is magabiztos és vonzó megjelenést sugároz. A vörös szőnyegen és a közösségi médiában is elbűvöli a rajongóit természetes sármjával és lenyűgöző fizikumával. Alázatos hozzáállása és humorérzéke tovább fokozza megnyerő kisugárzását.

(Borítókép: Chris Hemsworth. Fotó: Getty Images)