Sokak szerint az ünnepek ideje alatt a legideálisabb, ha megkérik a párjuk kezét. Nemcsak azért, mert a karácsony a szeretet ünnepe, hanem mert ebben az időszakban a család és a barátok összejönnek, így még külön szervezést sem igényel, hogy mindenki egy helyen legyen. A sztárok sincsenek másképp: a következőkben 5+1 hírességet, mutatunk, akik karácsonykor kérték meg a párjuk kezét.

Matthew McConaughey és Camila Alves

„Emlékszem, ahogyan letérdeltem, a szemébe néztem és… emlékszem az arcára” – emlékezett vissza Matthew McConaughey a 2011-eslánykérésére egy interjúban. A színész ugyan tudta, hogy a szerelme igent fog neki mondani, de ez a családja számára – amelynek tagjai jelen voltak az eseménynél – nem volt teljesen egyértelmű.

„A meglepetéstől levegő után kapkodott, így nem mondott azonnal igent” – mesélte a színész és hozzátette, hogy emiatt az egész család azon aggódott, hogy Camila Alves nemet fog neki mondani.

Joe Manganiello és Sofia Vergara

A Pókember és a Magic Mike sztárja 2014-ben, karácsonykor tette fel a nagy kérdést Sofia Vergarának Hawaiin, egy romantikus nyaraláson. A színész ráadásul írt egy beszédet spanyolul és bemagolta azt, hogy ezzel is kedveskedni tudjona kolumbiai születésű párjának.

A pár végül hét évig volt együtt, amíg 2023. július 18-án be nem jelentették, hogy elválnak. A párhoz közeli személyek elmondása szerint nem mérgesedett el a helyzet az egykori házastársak között és továbbra is tisztelik, szeretik egymást, de szerelmük kihűlt, a romantikus érzések hiányában pedig a nézeteltéréseik, különbözőségeik is felnagyítódtak.

Dan Reynolds és Aja Volkman

A The Imagine Dragons énekesének és párjának, Aja Volkmannak zavaros kapcsolata volt az elmúlt néhány évben. Dan Reynolds 2011 márciusában kérte meg először a párja kezét. 2018 áprilisában, egy évvel azután, hogy ikergyermekeik születtek, az énekes bejelentette, hogy „hét gyönyörű együtt töltött év” után különválik a feleségétől.

A pár aztán még abban az évben kibékült és a szilvesztert is együtt ünnepelték, sőt 2019 karácsonyakor az énekes ismét megkérte Volkman kezét, aki újfent igent mondott neki, de csak rövid ideig lehettek együtt boldogok. A pár tagjai 2022 szeptemberében bejelentették, hogy végleg elválnak útjaik.

Will Kopelman és Drew Barrymore

A színésznő kevesebb mint egy év randizás után, 2011 karácsonyakor mondott igent Will Kopelman művészeti tanácsadó nagy kérdésére. A nagy alkalomkor a pár éppen az idahói Sun Valleyben töltötte az ünnepi időszakot, ahol azonnal meg is kezdték az esküvő szervezését, így 2012 júniusában össze is házasodtak.

A kapcsolatuk nem volt hosszú, 2016-ban bejelentették a szakításukat. A színésznőnek ez volt a harmadik válása, miután korábban egy-egy évig volt házas Jeremy Thomas-szal és Tom Greennel.

Jim Toth és Reese Witherspoon

2010 decemberében, valamivel több mint egy év randizás után döntött úgy a magyar felmenőkkel rendelkező Jim Toth, hogy megkéri Reese Witherspoon kezét. A színésznő igent mondott és néhány hónappal később, 2011 márciusában Witherspoon kaliforniai, Ojaiban található vidéki farmján összeházasodtak.

Szerelmük 12 év után, idén márciusában ért véget, amikor hosszú gondolkodás után kimondták a válást. A magyar felmenőkkel rendelkező üzletember nem búslakodott sokáig, ugyanis egyes források szerint a nyáron új barátnőjénél szállt meg a Costa Rica-i Sendero Nosarában.

Tom Cruise és Nicole Kidman

A két színész kicsit kilóg a sorból, ugyanis Tom Cruise nem karácsonykor jegyezte el Nicole Kidmant, ám mégis felkerültek a listára, az esküvőjükre ugyanis szenteste került sor.

Tom Cruise 1990. február 4-én vált el első feleségétől, Mimi Rogerstől. Eközben a színész a Mint a villám című film forgatásán megismerkedett leendő feleségével, Nicole Kidmannel, akivel még az év vége előtt, december 24-én összeházasodtak és 11 éven keresztül együtt maradtak.

(Borítókép: Joe Manganiello és Sofia Vergara. Fotó: GettyImages)