Mi magyarok általában csakis saját anyanyelvünkön halljuk a világsztárokat megszólalni. De kik a világhírű színészek magyar megfelelői? Őket vettük most sorra, íme a legikonikusabb magyar szinkronhangok!

Reviczky Gábor

Robert de Niro, Arnold Schwarzenegger, Anthony Hopkins, Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Jack Nicholson. Ha ezen világhírű színészek valamelyikét látja a tévében és magyar nyelven szólalnak meg, akkor jó esély van rá, hogy Reviczky Gábort hallja.

Kökényessy Ági

A hangja elválaszthatatlan Jennifer Anistontól, de Sophie Marceau, Lucy Liu, Mary-Louise Parker magyar hangját is ő adja. Mindössze négy évesen kapta első szinkronszerepét, és azóta a pálya egyik kiemelkedő alakja. Rengeteg filmben és sorozatban feltűnik, hogy csak egyet említsünk: az ő hangján beszél magyarul Rachel a Jóbarátokból.

Bujtor István

Bud Spencer és James Bond magyar hangjaként ismerik elsősorban az emberek. Az úszóból és vízilabdázóból lett legendás pofonosztót ugyan mások – leggyakrabban Kránitz Lajos és Gruber Hugó – is megszólaltatták magyarul, Spencer egyértelműen Bujtor István hangjával „az igazi”. A párosítás annyira jól működött, hogy az olasz színészre fizikumban és megjelenésben is hasonlító, 2009-ben elhunyt Bujtor sikeresen adaptálta a Piedone-receptet a magyar közegbe, Ötvös Csöpi nyomozó szerepében négy filmben és egy háromrészes tévés minisorozatban szórakoztatta a nagyérdeműt.

Kerekes József

A hangját a Family Guy Peter Griffinjének és a Shrek szamarának is emlékezetes módon kölcsönző Kerekes József egyértelműen Jim Carrey magyar hangjaként ismert a legszélesebb körben: a kanadai sztárt nemcsak őrült vígjátékokban, mint az Ace Ventura – Állati nyomozó vagy a Dumb és Dumber – Dilibogyók, de drámai szerepeiben, például a Truman Show-ban és az Ember a Holdon-ban is kiválóan hozta.

Kautzky Armand

A Jászai Mari-díjas színművész olyan világsztároknak adta a hangját, mint Tom Cruise, Pierce Brosnan, John Malkovich vagy a MacGyverként ismertté vált Richard Dean Anderson. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadi beszéd tanára. 2016-tól a Talent Studio szinkron képzésének oktató tanára.

Végvári Tamás

A 2010-ben elhunyt Végvári Tamás az egyik legkiválóbb és legfoglalkoztatottabb szinkronszínésznek számított, akit a közönség talán David Attenborough és Al Pacino magyar hangjaként zárt leginkább a szívébe

Holl Nándor

Bár az igazán nagy világsztárokat nem ő szinkronizálja, mégis az egyik legfoglalkoztatobbnak számít a szinkronszínészek között. A Jóbarátok Joey-ja sokaknak ismerős lehet, ahogy a Bakancslistából Dr. Hollins, vagy a Power Rangers Kék Rangere.

Jelenleg 51 éves, és nagyjából 1100(!) szinkronszerepet tudhat maga mögött.

(Borítókép: Reviczky Gábor. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)