A műsorvezető szerint a karácsonyi varázs nagyon fontos, ezért mindennél jobban óvni kell.

Rákóczi Ferivel az nlc készített interjú, amelyben többek között az ünnepi készülődést, és magát a karácsonyt is részletesen kivesézte a rádiós. A Balázsék című reggeli műsor vezetője többek között arról is beszélt, hogy szerinte miért káros az a trend, amelynek köszönhetően már egyre többen díszítik fel a fákat december elején. 

Úgy gondolom, hogy azzal, hogy már december elején, sőt november közepén áll a fa, vagy hogy együtt díszíted a fát a gyerekkel, éppen a varázslatot veszed el tőlük.

A világnak megvan a maga rendje, ahogyan az ünnepkörnek is. Vagy az, amit mostanában vásárlás címszó alatt csinálunk a hétvégéken… Nézzen őszintén mindenki magába, hogy az adventi négy hétvégén hányan ültek le az adventi asztalhoz és beszélgettek kicsit többet a szeretteikkel. Az advent a felkészülés időszaka, hogy jön az ünnep. Ehelyett mit csinálunk? Úgy értelmezzük, hogy egy irgalmatlan tempót kell diktálni és idegesen leülni a fa alá 24-én” – nyilatkozta az nlc-nek Rákóczi, aki azt is elárulta, hogy náluk a karácsony nagyon fontos ünnep. 

„Úgy vélem, azok nem szeretik annyira a karácsonyt, akiknek nem feltétlenül a legjobb dolog hazamenni. Mi olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a családunk imádja ezt az egész ünnepi hangulatot.

Nyilván nekünk a gyerekek az elsők, és mindig igyekeztünk a karácsonynak a misztérium részét kiemelni, miszerint a Jézuska hozza a fát, aki 24-én reggelre érkezik.

Ez, amíg kicsik voltak a gyerekek úgy nézett ki, hogy 8-9 felé lefeküdtek aludni, apa-anya pedig feldíszitette a karácsonyfát, becsomagolta az ajándékokat. A gyerekeim pedig, akik a normál hétköznapokon, az ágyúlövésre sem kelnének fel, már hajnali ötkor mentek megnézni a karácsonyfát. Mi pedig arra keltünk, ahogy a két gyerek pizsamában ül a fa alatt és csillogó, áhított szemmel nézik a fát. Mivel már nagyobbak, tudják, hogy nem a Jézuska hozza a fát, de ezt a hagyományt akkor is őrizzük. A mai napig írnak a Jézuskának karácsonyi levelet, nem hajlandóak azt észrevenni, hogy a megvásárolt fenyőfa ott van valahol a ház körül, szó nélkül mennek el mellette. Ugyan úgy várják ezzel a misztikus érzéssel” – mesélte az édesapa.

(Borítókép: Rákóczi Feri. Fotó: Kaszás Tamás/Index)