Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki sikeres évet zárt klubcsapatában és a válogatottban is, esélyes lehet az Év Sportolója díjra az M4 Sport Gálán.

Néhány nap múlva kiderül, ki viszi haza az év legjobbjának járó elismerést az M4 Sport - Az Év Sportolója 2023 Gáláján. A férfiaknál a díjra esélyesek között van Szoboszlai Dominik, aki nemcsak a klubcsapatában, hanem a magyar válogatottban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban.

Szoboszlai neve egyre ismertebb a nemzetközi futballvilágban, különösen miután Liverpoolhoz szerződött, ami még tovább növelheti esélyeit az Év Sportolója címre. A fiatal tehetség vezéregyéniségként tűnt ki a válogatottban, és fontos szerepet játszott a csapat sikereiben.

A jelöltek között található még Kós Hubert úszó és Zalánki Gergő vízilabdázó is, míg a női kategóriában Érdi Mária vitorlázó, Krizsán Xénia atléta és Vas Kata Blanka kerékpáros szerepel a legjobb három között. A jelöltek listáját a Magyar Sportújságírók Szövetsége állította össze, és a díjátadót január 8-án rendezik meg az Operaházban, ahol a sportágak legjobbjai gyűlnek össze.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és Csisztu Zsuzsa alelnök bejelentették, hogy rekordot jelentő 471 szavazat alapján alakult ki a sorrend. A szavazás december 18-án kezdődött, és a sportújságírók szavazatai alapján dől el, ki lesz az év legjobbja. A gálaestet az M4 Sporton 19.30-tól közvetítik, ahol a sportolók mellett a szurkolók is izgatottan várják, hogy kik lesznek az idei díjazottak.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)