Az NBC Universal nem szakmai szempontokra, hanem sokkal inkább a humorra alapozva választott tudósítót a 2024-es párizsi olimpiára.

Július 26-án kezdődnek meg az olimpia játékok, amik minden negyedik évben emberek millióit szegezik a televízióképernyők elé. A csatornák az ilyen nagy eseményekre nagyon megválogatják, hogy ki tudósítson a hatalmas eseményről, de az NBC Universal szakított a hagyományokkal és leszerződtették helyszíni tudósítónak a legendás rappert, Snoop Doggot.

Az olimpiát nézve nőttem fel, és hihetetlenül izgatott vagyok, hogy láthatom, ahogy a csodálatos atléták a legjobb formájukat hozzák majd Párizsban.

A tehetség, az elhivatottság és a nagyságra való törekvés ünnepe ez. Csodás versenyek lesznek, és természetesen beleviszem majd mindebbe a Snoop-stílust. Ez lesz minden idők legemlékezetesebb olimpiája, szóval maradjatok velünk” – idézi a Rolling Stone a rapper közleményét a bejelentéssel kapcsolatban.

Nem ez az első alkalom, hogy Snoop Dogg kommentátornak áll. Nehezen lehetne elfelejteni, amikor egy természetfilm narrátorának kérték fel őt.

A sportkommentátori szakma sem áll tőle messze, hiszen 2021-es tokiói olimpia alatt is kommentált már sporteseményeket a Kevin Harttal közös műsorában az NBC-n. Az akkori teljesítményéről Molly Solomon, az NBC olimpiával kapcsolatos műsorokért felelős vezető producere elismerően nyilatkozott. A producer szerint a felfedezték a rapperben az „olimpiai aranyérmes kommentátort”, ráadásul több milliós nézettséget is hozott a csatornának az ő műsora.

Aki az idén kezdődő párizsi olimpiát Snoop Dogg kommentálásával szeretné nyomon követni, az megteheti ezt az NBC csatornáin, vagy a médiacég streamingplatformján, a Peacockon.

(Rolling Stone)

(Borítókép: Snoop Dogg. Fotó: GettyImages)