2023-ban a Zámbó család élete körüli felhajtás, családi viszályok és a média által felerősített tévhitek ellenére Krisztián és Adrián továbbra is büszkén őrzi és ápolja édesapja örökségét.

A Zámbó család nehéz évet tudhat maga mögött, hiszen Zámbó Jimmy megosztó személyisége miatt a mai napig támadások érik őket; olyan állításokat is hallanak, amit hazugságnak vélnek, és ezeket már nem hagyhatnak szó nélkül.

„2023 teljesen más volt, mint a többi év. A sorozat, ami felidézte a tragikus napot, sok sebet tépett fel bennem, a sok hazugság pedig felkavart!

Apa nem volt szörnyeteg! Ő sosem fogott fegyvert Editre, ilyen soha nem történt!”

– nyilatkozta Zámbó Krisztián a hot! magazinnak.

A zenész fiú büszke arra, hogy ebből a családból származik.

„Apunak hatalmas tekintélye volt a szakmában. Mindenki művész úrnak szólította, csak a közeli barátai hívták Jimmynek. Nem azért, mert elvárta volna, hanem mert kiharcolta magának. Ő volt a legstílusosabban öltözött az egész szakmában, amire mindig odafigyelt” – tette hozzá az énekes.

Krisztián hosszú szünet után ismét aktív a zenei pályán, új dalokat készít, amelyekkel édesapjának állít emléket.

„Küldetésemnek érzem, hogy képviseljem apukámat a dalain keresztül, a fellépéseim és a zenéim segítségével. Utólag belátom, hogy sokkal többre lehettem volna képes, de rengeteg minden közbeszólt: apu halálának körülményei, az ide-oda költözések... Nem volt jó ötlet, hogy Csepelre költöztünk, hiszen ez a környék az alvilágról híres volt, és én csak sodródtam” – mondta Krisztián.

A legutóbbi dalában Zámbó Krisztián az édesapjának állít emléket: Herceggel közösen adják elő Jimmy Egy nagy titkot őrzök című slágerét.

Zámbó Krisztián testvére, Adrián is igyekszik minél jobban őrizni az édesapja emlékét; közösségi felületein rendszeresen posztol az apukájáról, soha nem látott videókat is megosztva.

„A halála évfordulója, a születésnapja, a karácsony vagy a halottak napja mindig előhozza az újabb és újabb emlékeket. Nem könnyítette meg a dolgunkat a hatalmas médiafelhajtás, amit a sorozat, a ház és a nyaraló miatt kaptunk. Idegőrlő volt folyamatosan szembesülni és találkozni édesapám emlékével. Elszomorított, és megnehezítette az évet, de túl kell lendülni a nehézségeken” – mondta a legkisebb Zámbó gyerek.

(Borítókép: Zámbó Jimmy gyermekei. Fotó: Papajcsik Péter/Index)