A szexuális bűncselekményekért elítélt, amerikai üzletember 2019-es halála óta rengeteg pletyka terjengett arról, hogy kik járhattak Jeffrey Epstein rendezvényein. Most több új bírósági dokumentum is napvilágot látott, amik segítenek választ adni a kérdésekre.

Még Virginia Giuffre indított pert Jeffrey Epstein egykori barátnője, Ghislaine Maxwell ellen, aki a bíróság későbbi döntése szerint bűnrészes volt abban, hogy fiatalkorú lányokat közvetített a férfinek. A perben most újabb dokumentumokat hoztak nyilvánosságra, amelyek tanúvallomásokat tartalmaznak és bizonyítják, hogy több olyan ismert ember is járt a Epstein birtokán, akikről eddig is pletykák terjedtek. Természetesen az, hogy valaki ott járt, az nem jelenti azt, hogy részt is vett a különböző szexuális bűncselekményekben, pusztán a tanúvallomások alapján közük volt a 2019-ben elhunyt bűnözőhöz.

Az iratokban Johanna Sjoberg, egy áldozat arról mesél, hogy mit tudott meg Bill Clinton preferenciáiról.

A fiatal lányokat szereti

– árulta el neki állítólag Eipstein. A volt amerikai elnök szóvivője viszont tagadja az állításokat, amik alapján Bill Clintonnak köze volt a bűnözőhöz. Sjorberg emellett arról is beszámol, hogy Michael Jacksonnal, illetve a híres bűvész David Copperfielddel is találkozott az üzletember Palm Beach-i villájában.

Pletykák röppentek fel azzal kapcsolatban, hogy a híres fizikus, Stephen Hawking is részt vett az egyik illegális eseményen, amin kiskorú lányok is voltak, azonban a Daily Mail szerint az egyik kiszivárgott dokumentumban az is olvasható, hogy Eipstein megírta egykori barátnőjének, hogy be kell bizonyítaniuk, hogy a fizikus nem vett részt semmilyen illegális eseményen.

Egy másik áldozat tanúvallomásában pedig arról számolt be, hogy II. Erzsébet királynő fia, András herceg is járt Eipsteinnél a Virgin-szigeteken, ott, ahol a bűnöző a bíróság szerint több lányt is molesztált, de a herceg ottlétekor nem találkozott lányokkal.

Az iratokban szó esik Donald Trumpról is, de az ő Epsteinnel való kapcsolata közismert és nem is esik szó arról, hogy az egykori amerikai elnök részt vett volna bármilyen bűncselekményben. Leonardo  DiCaprio neve is előkerült az iratokban, de ő sosem járt a bűnözőnél, csak Epstein szerette volna meghívni magához.

(Daily Mail)

(Borítókép: Jeffrey Epstein. Fotó: GettyImages)