Az Oscar-díjas színésznő egy interjúban vallotta be, hogy milyen véleménye van a fiatalabb generációról.

A 61 éves Jodie Foster saját maga is gyerekszínészként kezdte, így nem meglepő, hogy segít a fiatal színészeknek megtalálni a saját útjukat. Azonban a színésznő elárulta a Guardiannek, hogy nem tudja megérteni a Z-generáció, azaz az 1990-es évek vége és a 2000-es évek vége között születettek munkához való hozzáállását.

Nagyon idegesítőek, különösen a munkahelyen

– jelentette ki a színésznő, majd meg is magyarázta miért gondolja így.

„Úgy vannak vele: ’hú, ma nem érzem jól magam, szóval csak 10:30-kor jövök be’. Vagy ír egy e-mailt, és azt mondom neki, hogy figyu, ez nyelvtanilag helytelen, nem ellenőrizted a helyesírást? De ők úgy vannak vele: ’miért tenném, a nyelvtan csak korlátoz engem?’” – részletezte.

Azonban vannak számára is pozitív generációs különbségek is. Jodie Foster szerint a fiatalok teljesen másképp állnak a nőiesség megéléséhez, példaként, pedig Bella Ramseyt hozta fel.

„Vannak más módjai is a női létnek, és nagyon fontos, hogy az emberek ezt lássák. Bella, aki a legtökéletesebb öltönyt viselte, gyönyörűen szabva, és középen elválasztott hajjal és smink nélkül” – fogalmazott és hozzátette, hogy ő nem tudott volna így öltözni fiatalon.

Mert nem voltunk szabadok. Mert nem volt szabadságunk

– tette hozzá.

(Guardian)

(Borítókép: Bella Ramsey és Jodie Foster. Fotó: GettyImages)