Balázs Klári egy igazán szívhez szóló levélben vallott szerelmet Korda Györgynek a 85. születésnapja alkalmából.

Múlt héten lett 85 éves Korda György. Az Artisjus-, eMeRTon- és Fonogram-díjas előadóművész hosszú karrier után néhány éve már ismét a csúcson van. A legnagyobb fesztiválokon és előadóhelyeken is teltház figyeli Gyuri bácsit és persze elválaszthatatlan társát, Klárikát. Balázs Klári nemrég egy szívhez szóló szerelmes levelet írt férjének, amely a Best magzinban jelent meg. 

„Annyiszor beszélgettünk már arról, még mennyi mindent szeretnénk együtt megélni, de azt, hogy ilyen szép lesz a közös életünk, valójában el se mertük képzelni. És most nem arra gondolok, hogy a mi életünkben sosem voltak megoldandó gondok vagy egészségügyi problémák. Amíg élek, nem felejtem el, ahogy huszonegy napig feküdtél az intenzív osztályon. És te sem, hiszen a mai napig sokszor felemlegeted, ahogy ott ültem az ágyad mellett, hogy mennyire összekapaszkodott a kezünk. Erre gondolsz akkor is, amikor olyan gyakran mondogatod, ha bosszankodom valamin, hogy a jóban könnyű a másik mellett kitartani, de mi bebizonyítottuk már sokszor egymásnak, hogy a bajban is maradunk” – olvasható a Best magazin hasábjain Balázs Klári írása, aki már 43 éve van Korda György oldalán. 

„Tudod, Gyuri, olyan mázlista vagy! Igaz, hogy nagyon vigyázok is rád, de most nem egészen erre gondolok, hanem arra, hogy biológiailag még el sem jutottál az évszámig, amit most ünnepelünk. Másban 30-40 évesen nincs ennyi spiritusz, mint benned! És még mindig tele vagy feladatokkal, tervekkel. Maradj is meg ilyennek” – folytatta Klárika, majd megemlékezett a színpadon aratott sikereikről. 

Hegyeket mozgattunk meg a hivatásunkban és a magánéletünkben együtt

– emelte ki, majd kitért rá, hogy mindig egymást húzták felfelé. 

„Az én erőmhöz a te óriási képzelőerőd is kell ám. És tudod, mi a legcsodálatosabb? Hogy ez így is marad életünk végéig” – jelentette ki boldogan az énekesnő, aki megismerkedésük történetét is felvetette:

„Jó időben, jó korban és jó helyen találkoztunk, de ott, a Magyar Rádió táncdalfesztiválján, a Made in Hungaryn 1978-ban még nem gondoltuk, hogy ha akarjuk, ha nem, akkor sem tudjuk egymást elkerülni. Karmikus találkozás volt, kétségtelen, de 1980-ig elhúztuk. Akkor már, igaz, hagytam, hogy udvaroljál, de az első randevún még félve kérdeztem meg, hogy tartozol-e valakihez. Sosem felejtem el, ahogy a szemembe nézve válaszoltad, nem, senkihez, és én hittem neked. Pedig akkor még nem is ismertem olyan jól a szép lelkedet! Biztos vagyok benne, hogy a mi történetünket így írták meg az égiek ott, fent: tökéletesnek!

Nagyon szeretlek! Boldog születésnapot kívánok, Szerelmem! A te Klárikád”

– tett pontot az érzelmes levél végére Klári.

(Borítókép: Korda György és Balázs Klári. Fotó: Németh Kata/Index)