Új befektetőt ismerhettek meg nemrég az RTL-en futó Cápák között című műsor nézői. Sárospataki Albert már az első évadtól kezdve nyomon követte az adásokat, végül 2022 végén kérték fel, hogy ő is csatlakozzon a beruházókhoz. Az üzleti világgal való kapcsolatáról a Best magazinnak mesélt.

Sárospataki Albert az RTL Cápák között című műsorának január 7-én kezdődő hetedik évadának új befektetője. Máté Kriszta több mint egy évvel ezelőtt kereste meg a Billingo nevű online számlázó rendszer alapítóját és vezérigazgatóját, hogy felkérje a műsorban való szereplésre, amire az üzletember szinte azonnal igent mondott azzal a céllal, hogy üzleti edukációt nyújthasson a fiatal vállalkozóknak, illetve inspirálja őket. Ezen kívül a vállalkozói értékeket még hangsúlyosabbá szeretné tenni a műsorban.

Aktív befektetőként főleg a digitális és szoftveres irányok, az informatika, valamint az egészségügy több területén érdekelt.

 Ő maga már 17 évesen megnyitotta az első üzletét a szülővárosában, a Veszprém megyei Ajkán. A boltban étrend- és táplálékkiegészítőket, valamint edzéshez való kellékeket árult. Később saját reklámirodát nyitott, kereskedett babzsákokkal, felépített és milliárdos vállalkozássá fejlesztett egy utazásra-utaztatásra fókuszáló céget, majd létrehozta a már említett online számlázó rendszert, amely ma az egyik legjelentősebb vállalkozása. Ezen kívül egyéb szoftveres és egészségügyi befektetései is vannak. Az eddigi sikerei ellenére a mai napig folyamatosan képzi magát nemcsak üzletemberként, de magánemberként is. A magánéletét tekintve is sikeres, a feleségét 13 évvel ezelőtt ismerte meg.

„Amikor a feleségemet megismertem, üzletileg én még elég nehéz helyzetben voltam. A 2009-es válság után messze nem voltam topon, egy régi, ütött-kopott, piros Fiat kisteherautóval jártam. Anyagilag nehéz periódus volt. Így ő végigélte ezt a nehéz időszakot, segített, amiben csak tudott. Ekkor kezdődött az életem azon időszaka, amikor napi 12-16 órát dolgoztam, sokszor hétvégén vagy ünnepnapokon is. Megérte a sok befektetett munka és energia, így biztos hátteret tudtam biztosítani a családnak. Egy 9 éves kislányunk és egy 6 éves kisfiunk van” – mesélte a lapnak a Cápa.

(Borítókép: Sárospataki Albert. Fotó: RTL)