A családi kapcsolatok Hollywoodban is bonyolultak, sőt a sztároknak még a családi viszályaikat is a reflektorfényben kell megoldaniuk, már ha egyáltalán meg tudják oldani. A következő hírességeknek láthatóan ez nem sikerült, ugyanis gyermekeik megtagadták őket, igaz, némely esetben ez kölcsönös volt.

Lily Sastry és Rowan Atkinson

Mr. Bean karaktere annyira egybeforrt a színésszel, hogy sokan azt gondolják, Rowan Atkinson a magánéletében is úgy viselkedik, mint a mozivásznon, pedig a családi élete nem csupán vidámság. Különösen 2017 óta, amióta a lánya teljesen megtagadja őt. A családnevét is megváltoztatta.

A 28 éves, zenei karriert építő Lily két évnyi Instagram-posztját is szelektálta a névváltoztatás mellett, hogy semmi ne utaljon oldalán az édesapjára. A zenész azután tagadta meg Rowan Atkinsont, hogy az elhagyta a feleségét, Sunetra Sastry-t a nála 31 évvel fiatalabb Louise Ford kedvéért. Bár a szóvivőjén keresztül Lily azt közölte, hogy nem ez az oka annak, hogy elhatárolódott a színésztől, a botrány kirobbanásának ideje pont egybeesett az névváltoztatásával.

Macaulay és Kit Culkin

Kit Culckin híres Broadwy-színész volt még azelőtt, hogy hivatalosan is a gyerekei menedzserének állt. A viszonya azonban hamar megromlott a fiával, a Reszkessetek, betörők! sztárjával.

Macaulay csak 15 éves volt, amikor a szülei elváltak, de addigra már alig beszélt az édesapjával, mert szerinte kegyetlen és erőszakos volt. A színész azt is állítja, hogy apja féltékeny volt a sikereire, ezért külön büntette őt. Édesanyja sem volt jobb, hiszen köztudottan arra akarta használni a fia vagyonát, hogy saját magának jobb életet biztosítson.

Ezek után nem meglepő, hogy Macaulay kezdeményezte, hogy 15 évesen nagykorúsítsák és átvehesse az uralmat a vagyona, egyúttal az élete felett. Azóta nem is beszélt egyik felmenőjével sem, de 2016-ban Kit Culkin is úgy nyilatkozott, hogy nem tekinti fiának a színészt.

Zahara Marley Jolie és Brad Pitt

Brad Pitt és Angelina Jolie már több mint hét évvel ezelőtt elvált, ennek ellenére a tavalyi év vége hangos volt a két sztár vitájától, amelybe az Oscar-díjas színész örökbefogadott gyerekei is belekeveredtek.

„Boldog apák napját ennek a világklasszis seggfejnek. Újra és újra bebizonyítod, hogy szörnyű és megvetendő ember vagy” – írta a most 22 éves Maddox egy 2020-as posztjában ahhoz a képhez, amelyen Brad Pitt átveszi az Oscar-díját a Volt egyszer egy... Hollywood című filmben nyújtott alakításáért.

Ezt követően másik nevelt gyermeke, Siloh hagyta el a Jolie-Pitt nevet és megváltoztatta csak Jolie-ra. Ugyanígy tett tavaly novemberben Zahara is, akiről nyilvánosságra került egy internetes videó, amelyen az egyetemi lányszövetségben a következőképp mutatkozik be a társainak:

A nevem Zahara Marley Jolie.

Zahara sosem állt ki nyilvánosan az apja ellen, de a válás óta szinte egy szót sem váltott vele, pont emiatt lepett meg sokakat, hogy hirtelen elhagyta régi családnevét. Ahogy mondani szokták, nem esik messze az alma a fájától, hiszen nem Brad Pitt gyermekei az elsők a családban, akik letagadták egy híres felmenőjüket: Angelina Jolie annak idején ugyanígy tett.

Angelina Jolie és John Voight

Angelina Jolie-t eredetileg Jolie-Voight néven anyakönyvezték és egészen 2002-ig ez volt a hivatalos neve. Abban az évben aztán annyira megromlott a viszonya az Oscar-díjas édesapjával, hogy kérvényezte a változtatást.

Angelina Jolie még kislány volt, amikor a szülei elváltak és a bátyjával és az édesanyjával egy kisvárosba költözött. Ekkor még nem romlott meg a viszonya az apjával, sőt kifejezetten közel álltak egymáshoz. A színésznő egyik legnagyobb sikerű filmjében, a Lara Croft: Tomb Raiderben együtt is szerepeltek, majd 2000-ben, amikor a színésznő Ocar-díjat nyert, meg is említette a beszédében John Voightot.

Apa, nagyszerű színész vagy, de még jobb apa

– üzente Angelina Jolie. Három évvel később már teljesen más volt a helyzet, ugyanis akkor már úgy nyilatkozott, hogy mérgező édesapja közelében lenni. Azt nem tudni, hogy mi miatt romlott meg kettejük kapcsolata, az viszont ismert, hogy öt évig nem beszéltek egymással és csak 2007-ben kezdett el ismét rendeződni a kapcsolatuk, amikor a színésznő édesanyja elhunyt. Azóta beszélő viszonyban vannak, de inkább barátként hivatkoznak egymásra, mintsem családtagként, Jolie pedig sosem vette vissza a Voight vezetéknevet.

Suri és Tom Cruise

Rengeteg balhé övezte Tom Cruise és Katie Holmes kapcsolatát, aminek végül közös gyermekük, Suri Noelle Cruise Holmes látta a kárát. A jelenleg 17 éves, énekesnői babérokra törő tinédzserlány több mint 10 éve nem is találkozott az apjával. Ennek az is az oka, hogy a szcientológiai egyház megtiltotta a Mission: Impossible sztárjának, hogy részt vállaljon a válás után a gyereke életében.

A sztárcsemete meglehetősen zárkózott életet él és nem is szeretné felvenni a kapcsolatot a színésszel. Édesanyja, Katie Holmes egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ők ott vannak egymásnak és valószínűleg egy 17 éves kamasz lányt sem zavarja, hogy az apja kikopott az életéből. A lány áprilisban tölti be a 18. életévét és sokan számítanak arra, hogy azután el is fogja hagyni a Cruise nevet.

Abigail és Anthony Hopkins

A 86 éves Anthony Hopkinsnak egyetlen lánya született még az első házasságából, de ők sem ápolnak jó viszonyt. A problémáikról nyilvánosan is többször beszéltek, így azt is tudni lehet, hogy Abigail öngyilkossággal is próbálkozott.

Az Oscar-díjas színész egyes számítások szerint már 20 éve nem látta a lányát. 2018-ban kérdezték arról, hogy mi a helyzet az unokákkal, amire szűkszavúan válaszolt.

Fogalmam sincs. Az emberek szakítanak. Családok szakadnak szét, és mindenki éli a saját életét. Az emberek döntéseket hoznak

– fogalmazott Anthony Hopkins.

Abigail sikeres színházi rendező lett, de egy ismerőse elmondta, hogy továbbra sem szívesen beszél az apjáról és nem véletlenül zárta ki őt az életéből.

(Borítókép: Lily Sastry és Rowan Atkinson. Fotó: GettyImages)