Kendőzetlen őszinteséggel vall a Hugh Hefner mellett töltött évekről Crystal Hefner a nemsokára debütáló Only Say Good Things: Surviving Playboy and Finding Myself (Csak jó dolgokat mondj: a Playboy túlélése és önmagam megtalálása) című memoárjában. Az egykori Playmate szerint a könyv a mérgező környezet okozta ártalmakból való felépülésének egy fontos mérföldköve.

Több éves terápiát követően a teljes lelki felépülés megkoronázásaként adja ki nemsokára a Playboy-villában töltött évekről írt memoárját Crystal Hefner, aki 2012-ben, 25 évesen ment hozzá az akkor 86 esztendős Hugh Hefnerhez, a Playboy-t megalapító milliárdos sajtómágnáshoz.

Crystal Harris 2008-ban, mindössze 21 évesen költözött a Playboy-villába, majd néhány hónappal később hivatalosan is Hugh Hefner egyik barátnőjévé avanzsált. Már ebben a státuszában ismerte meg egy világ A Playboy villa lányai című reality utolsó, hatodik évadában.

„Akkor azt gondoltam, felértem a csúcsra. Úgy hittem, ha mindent szeretni fogok, amit ő, és megteszek mindent, amit elvár tőlem, akkor én leszek a kedvence. Végül az is lettem, de ez idő alatt teljesen elveszítettem önmagamat” – sajnáltatta magát korábban az egykori nyuszilány. Rajta kívül nemrég Hefner legifjabb barátnője, a villába 19 évesen költöző Kendra Wilkinson is őszintén nyilatkozott a villában töltött évekről, ám ő úgy fogalmazott, mélységesen megbánta a döntését. Bár Harris-ben is kételyek merültek fel, amikor a milliárdos 2010 karácsonyán megkérte a kezét, végül elfogadta a gyűrűt. Öt nappal az esküvő előtt azonban bepánikolt és felbontotta az eljegyzést, majd egyesen visszarohant korábbi kedvesének, dr. Phil fiának, Jordan McGrawnak a karjaiba. Egy idő után azonban hiányozni kezdett neki a pénz és a csillogás, így visszament Hefnerhez és 2012-ben hivatalosan is egybekeltek.

Rájöttem, hogy nagyon nagy hatalmi egyensúlytalansággal van dolgom. A siker és a fantázia világa volt, de egy 80 éves férfival kellett lefeküdnünk érte. Mindennek ára van

– szögezte le az egykori Playmate, aki senkinek sem okozott nagy meglepetést azzal, amikor a könyv megjelenésének híre előtt a People magazinnak úgy nyilatkozott, hogy valójában sosem volt szerelmes Hefnerbe. A 91 esztendősen elhunyt férfival mégis 5 évet élt házasságban, egészen a mogul 2017-es haláláig. Anyagilag természetesen busásan megérte neki a frigy, a mindennapi javak mellett ugyanis a többi nyuszilánnyal együtt rendszeresen busás zsebpénzt kapott. A zöldhasúakért cserébe ugyanakkor rengeteg mindenben korlátozta őt és társait Hugh Hefner. 

„A körömlakkunk nem lehetett más, csak valamilyen semleges színű, például francia manikűrt sem csináltathattunk magunknak” – magyarázta a Playmate, majd azt is felidézte, hogy Hefner egyszer gúnyosan szóvá tette neki, amikor elkezdett lelőni a haján a festés, és látszódni kezdett természetes barna hajszíne. „Mennem kellett szőkítetni, ami megégette a fejbőrömet és hólyagok keletkeztek rajra. Mégis, valamiért azt hittem, hogy ez az egész normális, hogy Hef szemében így leszek gyönyörű.”

Bár Crystal Hefner maga hozta meg a döntéseit a siker, a pénz és a csillogásért cserébe, bevallása szerint rejtett traumákat szenvedett el, amelyek több éves terápia során kerültek felszínre. Ezeket próbálta feldolgozni azzal, hogy sorokba öntötte a régmúlt történéseit, a memoárja címének mégis a Csak jó dolgokat mondj címet adta. Tavaly júliusban a The Post című lapnak árulta el a döntése okát, miszerint Hefner régebben arra kérte őt, hogy a halála után csak jó dolgokat mondjon róla.

„Az elmúlt öt évben megtartottam az ígéretemet, de több évnyi terápia után rájöttem, hogy a saját lelki egészségem érdekében őszintének kell lennem a villában töltött évekről. A könyv a gyógyulásomról szól egy mérgező közegből” – fogalmazott a szőkeség, aki a számos megdöbbentő anekdota mellett Hefner személyes dolgairól is kitálal a könyvben. Említést tesz például arról, hogy a Playboy élete végéig Viagrát fogyasztott, ami az egyik fülére siketté tette. Bár halottról jót vagy semmit, Crystal Hefner feltehetőleg a január 23-án boltokba kerülő kötetből is dollármilliókat profitál majd.

(NewYorkPost)

(Borítókép: Crystal Hefner. Fotó: Getty Images)