Harry herceg békülésre törekszik, és készen áll arra, hogy helyrehozza az évek óta megromlott viszonyt a királyi családdal.

Két fontos tagja a királyi családnak, a walesi hercegnő Kate és Károly király, egészségügyi problémákkal küzdenek. Kate már átesett egy hasi műtéten, és a gyógyulása várhatóan még legalább két hetet vesz igénybe. Eközben Károly király is orvosi beavatkozásra számíthat, hiszen egy prosztata megnagyobbodás miatt hamarosan műteni kell. 

Azonban mindezek fényében Harry herceg helyzete válik igazán szívszorítóvá. Annak ellenére, hogy a Buckingham-palota minden családtagot igyekezett időben értesíteni, úgy tűnik, Harry herceg a médiából értesült elsőként.

A királyi családdal kapcsolatos fontos közleményt helyi idő szerint délután 3.25-kor adták ki, ami Kaliforniában reggel 7.25-kor van.

Lehetséges, hogy Harry még a palota hivatalos bejelentésének érkezése előtt, éppen a reggeli órákban szembesült a sajtóhírekkel. Ez a szerencsétlen körülmény még inkább felerősíthette benne azt az érzést, hogy elszigetelt és távol van a családjától.

A helyzetet még bonyolultabbá teszi, hogy Vilmos herceg sem adott részletes tájékoztatást Harrynek, aki korábban szoros kapcsolatot ápolt sógornőjével, Kate-tel. Ez az esemény is kiemeli a családi kommunikáció hiányosságait és a feszültségeket. Harry és Meghan, a Sussex hercegi pár, hallgatása pedig csak tovább fokozza a találgatásokat és a családon belüli feszültségeket. Lehetséges, hogy támogatásukat magánúton nyújtották, de Harry és Meghan, valamint a királyi család közötti nyilvánvalóan feszült viszonyok miatt sokan kétségbe vonják ezt.

Ebben a kritikus időszakban minden bizonnyal eljött az ideje, hogy a királyi család tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz és megtalálják a közös hangot. Harry számára különösen nehéz lehet ez a távolság, hiszen fizikailag távol él a királyi családtól, ami megnehezíti számára, hogy közvetlen kapcsolatot tartson fenn apjával és a többi családtagjaival.

Harry már korábban is kifejezte a békülés iránti vágyát.Ezt mutatja az a lépés is, hogy nemrégiben visszavonta a The Mail on Sunday elleni rágalmazási keresetét, jelezve, hogy kész a múlt sérelmeit maga mögött hagyni és nyitott a megbékélésre.

Ezt az álláspontot erősíti az a kijelentés is, amelyet tavaly januárban tett Anderson Cooper amerikai műsorvezetőnek adott interjúban, ahol arról kérdezte Harryt, hogy van-e még kapcsolata Vilmossal.

Jelenleg nem... Alig várom, hogy békére lelhessünk!

– válaszolta Harry herceg.

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Getty Images)