Gyászolnak a Beverly Hills 90210 című sorozat rajongói, miután bejelentették David Gail, a sorozat egyik sztárjának halálát.

David Gail halálhírét Peter Ferriero, a Beverly Hills 90210 című podcast házigazdája közölte a nagyközönséggel, bár a halálának pontos okát nem hozták nyilvánosságra. A színésznek nem indult könnyen a karrierje. 

David Gail karrierje kezdetén feltűnt a Beverly Hills, 90210 sorozatban. Elsőként 1991-ben, az első évadban kapott szerepet, egy epizód erejéig, mint szállodai londiner.

Karrierje első állomásáról David Gail így mesélt a Beverly Hills Show Podcast-ban 2021-ben:

A casting igazgatók szerettek, de azt mondták, még zöldfülű vagyok

– idézte fel a színész a casting igazgatók döntését. 

Ennek ellenére, két évvel később David Gail visszatért a sorozat negyedik évadában, már egy jelentősebb szerepben, Stuart Carsonként, egy gazdag üzletember fiaként. Ebben a szerepben eljegyezte Brenda Walsh-t, akit Shannen Doherty alakított. A sorozatban a két karakter kapcsolata nem tartott sokáig, végül szakítás lett a vége.

David Gail az újbóli szereplésével kapcsolatos meglepetéseit és aggodalmait akkor így fogalmazta meg a podcastban: 

Amikor visszatértem, nagyon megdöbbentem. Azt kérdeztem magamtól, 'Hogyan térhetnék vissza?”

– utalva azon aggodalmaira. Hozzátette azonban:

Végül minden jól működött.

David Gailt más további sorozatokban is láthattuk, többek között a Robin's Hoods, a Savannah című sorozatban is. 

A színész halálhírét David Gail nővére, Katie Colmenares közölte a közösségi oldalán. Katie szívbemarkoló sorokkal emlékezett meg a bátyjáról, kiemelve a közöttük lévő szoros köteléket és azokat az értékes pillanatokat, amelyeket együtt töltöttek.

„Alig volt olyan nap az életemben, amikor nem voltál mellettem. Mindig a szárnysegédem, a legjobb barátom voltál, aki kész szembenézni bármivel és bárkivel […], minden nap szorosan a szívemben foglak őrizni te gyönyörű, szerető, csodálatos emberi lény, örökké hiányozni fogsz minden nap minden másodpercében.”

(Borítókép: David Gail. Fotó. Getty Images)