Jamie Dornan egy barátja, Gordon Smart a BBC The Good, the Bad and the Unexpected című podcastjében mesélt arról a portugáliai vakációról, amelyen mindketten kórházba kerültek tavaly, miután mérgező hernyókkal érintkeztek és szívroham tünetei mutatkoztak rajtuk.

Jamie Dornan, A szürke ötven árnyalata című film sztárja aggasztó egészségügyi helyzettel találta szemben magát egy portugáliai vakációja során, miután mérgező hernyókkal érintkezett. A színészen hatalmas pánik lett úrrá, amikor a szívrohaméhoz hasonló tüneteket tapasztalt, ami miatt végül kórházba került és orvosi műszerekre kötötték.

A meghökkentő esemény részleteit Jamie barátja, Gordon Smart osztotta meg a BBC The Good, the Bad and the Unexpected című podcastjének egyik epizódjában. Mint azt elmondta, kezdetben nem tűntek súlyosnak a tüneteik, azonban hamarosan kiderült, hogy a helyzet sokkal komolyabb, ugyanis mérgező processionárius hernyókkal kerültek érintkezésbe, amelyek apró, de rendkívül veszélyes rovarok. 

Ezek a hernyók a fenyők búcsújáró lepkének a lárvái, amelyeknek a szőre olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek erős bőr-, szerm- és torokirritációt válthatnak ki, valamint a 40-es éveikben járó férfiaknál szívrohamot okozhatnak.

Egy nappal az incidens után a színész barátja leírta, hogy zsibbadást és viszketést érzett a bal karjában, ami a szívroham tipikus tüneteinek számít.

Jamie Dornan hasonló tüneteket tapasztalt, végül pedig mindketten kórházi ellátásra szorultak. A következő héten az orvosok megerősítették, hogy a tüneteket valószínűleg a hernyók mérge okozta. Smart hozzátette, hogy ezek a rovarok komoly veszélyt jelentenek, és említett olyan eseteket Dél-Portugáliában, amelyek során amellett, hogy egyes férfiak szívrohamot kaptak, kutyák is elpusztultak a súlyos mérgezés miatt.

(Borítókép: Jamie Dornan. Fotó: Getty Images)