Sem a Barbie rendezője, sem annak főszereplője, Margot Robbie nem kapott jelölést a 96. Oscar-gálára, viszont jelölték az alkotás mellékszereplőjét, aki viszont felszólalt a díjkiosztó döntése ellen.

Ryan Gosling közleményben szólalt fel, amiért sem Greta Gerwig, sem Margot Robbie nem kapott Oscar-jelölést a tavalyi év hangos mozisikeréért, a Barbie-ért. A Kent alakító színészt ugyan jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában, amit megtiszteltetésnek nevezett, de nem értett egyet a döntéssel.

Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül

– emelte ki a közleményből a Hollywood Reporter.

Az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül senki sem kapna elismeréseket ezért a filmért

– tette hozzá és leírta, hogy finoman fogalmaz, ha azt mondja, csalódott, amiért nem jelölték a kollégáit az őket illető kategóriákban.

Az idei Oscar-gála több szempontból is különleges lesz, ugyanis Mihalek Zsuzsa a Szegény párák című film berendezője kapott jelölést a legjobb production design kategóriában, aminek apropóján összegyűjtöttök az összes eddigi magyar Oscar-díjra jelölt alkotót.

Természetesen a 2023-as év legnagyobb bevételt hozó filmjének két sztárja nem maradt teljesen jelölések nélkül, ugyanis Margot Robbie-t producerként a legjobb film kategóriában , Greta Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték.

(Hollywood Reporter)

(Borítókép: Ryan Gosling és Margot Robbie. Fotó: GettyImages)