Jane Brucker 29 évesen bújt Baby nővérének, Lisának a szerepébe, aki a filmben a pincérrel, a Max Carton által alakított Robbie Goulddal randevúzik. Sejtése sincs, hogy a férfi időközben teherbe ejti Johnny Castle táncpartnerét, Penny Johnsont.

A színésznőnek a karrierje során a Dirty Dancingben volt a legemlékezetesebb szerepe, esetében sosem következett be a nagy áttörés. A magánéletében ugyanakkor sikerült révbe érnie: bár első házassága Brian O'Connorral nem sikerült, a színész egy gyönyörű kislánnyal ajándékozta meg őt, akárcsak a második férje, Raul Vega fotós, akivel a mai napig együtt van. Filmben legutoljára 2010-ben szerepelt, a Bright Day című alkotásban. Az itt látható videó megjelenésekor Brucker 61 éves volt, idén a 66-ot tölti.

Kelly Bishop 43 évesen játszotta el Baby édesanyjának, Marjorie Housemannak a karakterét. Bár szinte alig láthattuk a filmben, az idők során ő szerezte a legnagyobb nevet a szakmában Patrick Swayze mellett. 

Lonny Price a filmbéli hoteltulajdonos, Max Kellerman unokáját, Neil Kellermant alakította a filmben. A szerep megformálásakor 28 éves volt. Baby szülei eleinte abban reménykedtek, hogy lányuk a jómódú ficsúr oldalán találja meg a szerelmet.

Cynthia Rhodes alakította Johnny Castle eredeti táncpartnerét, ám miután teherbe esik a pincértől, átadja a helyét Baby-nek, hogy ő lépjen fel Castle-el a nyárzáró műsorban. A színésznő ekkor 31 éves volt.

A Baby apját, dr. Jake Housemant 52 évesen megformáló Jerry Orbach a maga idejében hatalmas sztár volt. Karrierjét a New York-i Broadway-en kezdte és meg sem állt a csúcsig. Számos színházi, tévés és filmszerepe mellett szinkronmunkákat is vállalt, eredetileg ő kölcsönözte például a Disney 1991-ben megjelent Szépség és a szörnyeteg című rajzfilmjében a gyertyatartó, Lumière hangját.

Jack Weston alakította a filmbéli hoteltulajdonos, Max Kellerman karakterét, amelynek megformálásakor 63 éves volt. Karrierje során Golden Globe- és Tony-díjra is jelölték a The Ritz című bohózatban, illetve a Woody Allen The Floating Light Bulb című Broadway előadásában nyújtott alakításáért. Kétszer házasodott, második felesége, Laurie Gilkes és közös gyerekük a haláláig mellette volt.

Max Cantor 28 éves volt, amikor a buja pincér, Robbie Gould szerepébe bújt. Sosem volt lehetősége a kiteljesedésre, ugyanis szörnyen fiatalon, 32 évesen meghalt. Színészként összesen három filmben volt lehetősége játszani, egyébként újságírói munkát végzett. Megszállottja volt az East Village-i kannibál gyilkos Daniel Rakowitznak, akiről a halála idején is kutatásokat végzett. Éppen könyvet írt róla és az áldozata, Monika Beerle táncosnő meggyilkolásáról, amiért az esküdtszék beszámíthatatlanság miatt végül nem ítélte el. Cantor súlyos heroinfüggő volt, a The Village Voice című Greenwich Village-i hetilapnak írt például az ibogainról, az Afrikában termő Tabernanthe iboga bokor gyökerében és kérgében megtalálható nitrogéntartalmú, hallucinogén másodlagos anyagcseretermékről, mint a heroinfüggőség gyógymódjáról. A tehetséges fiatal vesztét végül a függősége okozta, heroin túladagolásban halt meg 1991-ben.

A Dirty Dancing – Piszkos tánc című film népszerű betétdalával búcsúzunk, viszlát!