Nem egyszerű a castingosok dolga, mert hiába éreznek rá arra, hogy ki fog jól mutatni az adott szerepben, még arra is figyelniük kell, hogy miképpen tudnak együtt dolgozni a film színészei. Íme néhány eset, amikor kiderült, utóbbi szempontot nem vették figyelembe és olyan színészek hoztak össze jó filmeket, akik ki nem állhatták egymást.

Claire Danes és Leonardo DiCaprio

A Shakespeare klasszikus, a Rómeó és Júlia 1996-os film változata sikerre volt ítélve, köszönhetően, annak, hogy az akkor már a Gilbert Grape-nek köszönhetően elismert Leonardo DiCaprio bújt Rómeó bőrébe, Júliát pedig az 1994-es Kisasszonyok sztárja Claire Danes formálta meg. A forgatások mégis borzasztó hangulatban teltek.

Az akkor 16 éves színésznő túl éretlennek találta a fiatal DiCapriot, aki híres volt arról, hogy a forgatásokon szereti ugratni a stábtagokat, ami zavarta Danest. Leonardo DiCaprio sem volt elragadtatva a színésznőtől, szerinte partnere túlságosan feszült és karót nyelt volt. Mint utólag kiderült egy percet sem töltöttek együtt a forgatási időn túl.

Kenny Baker és Anthony Daniels

Lehet sokaknak elsőre nem ugrik be a két színész neve, de ez nem véletlen, ugyanis ők játszották R2D2 és C-3PO párosát az eredeti Star Wars filmekben.

A páros a filmvásznon mutatott kémiájáért az összes rajongó oda volt, azonban a forgatásokon nem volt ennyire felhőtlen a kapcsolat a két színész között.

Az R2D2-t alakító Kenny Baker úgy gondolta, hogy Daniels pont olyan, mint filmbéli karaktere, azaz mérhetetlenül unalmas és idegesítő, ezért nem sok időt töltöttek ők együtt a forgatási időkön túl.

Rachel McAdams és Ryan Gosling

Sokan minden idők legszebb szerelmestörténetének tartják a Rachel McAdams és Ryan Gosling nevével fémjelzett Szerelmünk lapjait. Az Oscar-díjra jelölt színész azonban nagyon nem jött ki egy darabig filmbéli partnerével.

„Ryan egyszer csak félrehívott, miközben épp egy 150 fős nagy jelenetet forgattunk, és Rachellel kellett volna szerepelnie. Azt kérte, hogy vigyem el innen Rachelt, és hozzak be egy másik lányt, akivel összeolvashatja a szöveget. Értetlenkedtem, ő pedig azt mondta, hogy vele nem tudja megcsinálni” – nyilatkozta a film rendezője, Nicholas Cassavetes, aki elárulta, hogy egy alkalommal úgy összeveszett a két színész, hogy a producer inkább bezárta őket egy szóbába, ahol ordibáltak egymással, majd miután kidühöngték magukat, azután felvették a jelenetüket.

Érdekesség, hogy a nehéz kezdet ellenére aztán meg tudott békülni egymással a két színész, sőt Rachel McAdams és Ryan Gosling egymásba szerettek és két évig egy párt alkottak.

Jennifer Gray és Patrick Swayze

A Dirty Dancing sztárja, Patrick Swayze ünéletrajzi könyvében vallott a legendás film forgatási nehézségeiről, amelyekért általában Jennifer Grey volt a felelős. A színész szerint partnere túlérzékeny volt, nem lehetett neki tanácsokat adni, mert abból sértődést lett, ráadásul rendszeresen elnevette a komolyabb jeleneteteket is, ami miatt folyton meg kellett szakítani a felvételt.

A színésznő később beismerte, hogy igazak a néhai színész vádjai, sőt azt is beismerte, hogy bár karaktereik szerint ők voltak a tökéletes pár a valóságba nem is különbözhettek volna jobban egymástól.

Meryl Streep és Dustin Hoffman

Az Oscar-díjas Kramer kontra Kramer című film egy nehéz válást átélő házaspárról szól, amiben a két színész tökéletesen hozza karakterét. A forgatáson azonban komoly problémáik voltak, ugyanis Dustin Hoffman éppen a valóéletben is egy fájdalmas és nehéz váláson ment át. A színész saját bevallása szerint magával vitte fájdalmát a forgatásokra és a színésznőn vezette le frusztráltságát.

Meryl Streepet állítólag teljesen kikészítette kollégája, aki megpróbált a színésznőből erős érzelmeket kifacsarni bizonyos jeleneteknél, hogy a színésznő akkoriban elhunyt barátjának a nevét suttogta a felvétel előtt a fülébe, sőt egyszer Dustin Hoffman még meg is ütötte a jelenet hevében filmbéli partnerét.

(Borítókép: Claire Danes és Leonardo DiCaprio. Fotó: GettyImages)