Lewis Hamilton átigazolása a Ferrarihoz még nem hivatalos, de már most jelentős pénzügyi hatással bír a csapatra, a részvények 6 százalékos emelkedést mutatnak, ami körülbelül 1 412 milliárd forintot jelent.

A Forma-1 világában felröppent hírek szerint egyre valószínűbb, hogy Lewis Hamilton a Ferrari csapatához szerződik, és 2025-től Charles Leclerc csapattársaként fog versenyezni. Ez azt jelenti, hogy Carlos Sainz számára új csapatot kell keresnie.

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, a brit sajtó szerint a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff és technikai igazgatója, James Allison éppen most tájékoztatják a csapat dolgozóit arról, hogy a 39 éves Hamilton 2025-től már nem a Mercedes színeiben fog versenyezni.

Érdekesség, hogy a volt F1-es pilóta, Karun Chandhok észrevette, hogy a mai nap folyamán a Ferrari részvényei 6 százalékkal emelkedtek, ami azt jelenti, hogy a cég üzleti értéke 4 milliárd dollárral, azaz körülbelül 1 412 milliárd forinttal nőtt, ezzel elérve a 66 milliárd dolláros értéket. Ez a jelentős növekedés mutatja, milyen nagy várakozás övezi Hamilton esetleges átigazolását a legendás olasz istállóhoz.

FRISSÍTÉS: Lewis Hamilton átigazolását azóta a Ferrari hivatalosan is megerősítette egy Facebook-történetben tett bejelentésben, miszerint az autóversenyző 2025-től egy több évre szóló szerződés keretében az olasz csapat színeiben gurul pályára.

(Borítókép: Lewis Hamilton. Fotó: Getty Images)