Diana hercegné életében több szerető is volt, köztük az egyik testőre, a lovasoktatója és más ismert személyek 1981-től 1997-es haláláig.

Diana hercegné, aki szerte a világon nagy népszerűségnek örvendett, a házasságában kifejezetten magányos volt. Károly herceggel kötött frigye, amely 1981-ben kezdődött, már a kezdetektől problémás volt, részben Károly és Kamilla Parker-Bowles viszonya miatt.

Hárman voltunk a házasságunkban, ami kicsit sok

– mondta Diana 1995-ben a híressé vált BBC-interjúban. A hercegnének ennek ellenére nem kellett egyedül éreznie magát, ugyanis az ő életében is szép számmal megfordultak különböző férfiak a híresztelések szerint. Diana első ismert szeretője Barry Albert Mannakee volt, aki 1985-ben lett a hercegné testőre. Mannakee egy évvel később, 1987-ben tragikus motorbalesetben vesztette életét, ami mélyen megrendítette Dianát. 

„Csak akkor voltam boldog, ha ő is ott volt” – mondta Diana a beszélgetéseiben. A hercegné később a lovasoktatója, James Hewitt mellett talált rá a boldogságra, a viszonyuk 1986 és 1991 között tartott. „Hewitt igazi nőcsábász volt, megadta azt a figyelmet és ragaszkodást, amire Dianának szüksége volt” – írta Ken Wharfe, Diana korábbi testőre az életrajzi könyvében.

A hercegné még a lovasoktatójával való viszonya alatt ismerkedett meg James Gilbey egykori brit színésszel, 1989-ben pedig kiszivárgott egy telefonbeszélgetésük részlete. 

Félek, hogy teherbe esek

– mondta Diana Gilbey-nek. Aztán az 1990-es évek elején elkezdődött Diana és Oliver Hoare műkereskedő viszonya, aki Károly herceg baráti köréhez tartozott. A kapcsolat kezdetén Hoare és felesége gyakran időztek a Windsor-kastélyban. „Egyik éjszaka egy rendőr talált rá egy cserepes fa mögött dohányozva” – számoltak be a találkozásokról a sajtóban.

1995-ben kezdődött Diana és Will Carling angol rugby-játékos kapcsolata. „Könnyű lenne azt mondani, hogy Diana tönkretette a házasságomat” – mondta Julia Carling a sportolóval való válása előtt. Ugyancsak 1995-ben a hercegné Hasnat Khan szívsebésszel is összeszűrte a levet, akit Diana Mr. Csodálatosnak nevezett. 

A legnagyobb félelmem az volt, hogyha mi egyszer összeházasodunk, az életem pokollá válik amiatt, aki volt

– mondta később Khan a kapcsolatukról. Diana utolsó ismert viszonya Dodi Fayed filmproducerrel volt 1997-ben. Kapcsolatuk egy tragikus autóbalesetben ért véget, amelyben a hercegné az életét vesztette 1997. augusztus 31-én. „A kapcsolatuk csak néhány hónapja tartott” – írták róluk a sajtóban.

(Borítókép: Diana hercegné. Fotó: Getty Images)