Hírösszefoglalónkban még: drámai vallomást tett az édesapjáról Kovács Kokó István, életveszélyes helyzetbe került Kökény Attila és családja a nyaralásukon.

Kökény Attila„

A rémisztő pillanatokat élt az énekes és családja, amikor nemrég Zanzibáron pihentek. Kökény és szerettei nemcsak a szállodában mulatták az időt, de befizettek egy szafarira is, ahol az oroszlántól egészen az elefántig mindenféle állatot megcsodálhattak. Történt azonban egy nem várt malőr is, amiről az énekes a TV2 Mokkacímű műsorában mesélt. 

„Egyszer bepánikoltunk mi is. Előtte lévő nap esős idő volt, az oroszlán felmászott a fára, mert nem bírja a nedvességet a hasánál. Fent volt egy fán, és a másik kocsi belement a sárba és nem tudott kijönni. Az oroszlán ott lógott a fán 5-10 méteres távolságra, erre a srác kiugrik a mi kocsinkból, hogy segít őt kihúzni, mert náluk van kötél, ez náluk rendszeres eső után. Abban a percben támadó állásba került az oroszlán, mert azt a helyzetet már veszélynek érezte, hogy az ember kiszállt a kocsiból. Nézte mereven, lejött a fáról, meghűlt mindenkiben ott a vér gyakorlatilag... Ez akkora állat, brutál!” – részletezte a hidegrázós pillanatokat Kökény Attila.

Kovács Kokó István

A világbajnok bokszoló korábban nem hallott részleteket árult el arról, milyen volt az édesapjával való kapcsolata a Szavakon túl című podcast műsorban. Kokónak nehéz gyerekkora volt, nem is emlékszik rá, hogy 14 éves koráig találkozott volna az apjával, aki később ismét belépett az életébe, de sosem volt igazán jó a kapcsolatuk.

„Én önálló lettem 18 évesen, és ő sem lépett az irányomba. Én most már pontosan tudom, hogy egy gyermek haragudhat az apjára, de egy apa sosem haragudhat a gyermekére. Egy apa felelős azért, amit teremtett, és az a gyermek olyan lesz, amilyenné ő teremtette, amilyennek ő nevelte. A gyermek magában hordozza a változás lehetőségét, és ő másként gondolkodhat a világról, neki lehet elképzelése arról, hogy az apja egyébként hogy viselkedik, hogy jó apa vagy nem jó apa. De egy apa nem tagadhatja ki a gyermekét. Nem tudom, engem kitagadott-e az apám, vagy nem, de én nem beszéltem vele az élete utolsó pár évében” – vallotta be Kadarkai Endrének.

Zalatnay Sarolta

Az elmúlt időszakban több híresség is nyíltan beszélt a rendkívül alacsony nyugdíjáról, ezúttal Zalatnay Cini fakadt ki. A Mandiner kérdésére elárulta, hogy mindössze 60 ezer forintot kap.

„Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni. (...) Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgy is eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom mi lesz”  – mondta a 76 éves énekesnő.

Bodnár Attila

A népszerű, többszörös arany- és platinalemezes énekes, a Modern Hungária alapítója az ünnepek óta szenved a Covid-fertőzés szövődményeivel, és attól tart, hogy nem tud többé énekelni. 

„Ugyan maga a Covid egy hónap után elhagyta a szervezetem, súlyos szövődmények miatt szenvedek, és részben elvesztettem a hallásom” – mondta Bodnár Attila a Blikknek. A Covid idegi hallásvesztést eredményezett nálam, miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang” – magyarázta az énekes, akire további vizsgálatok várnak. 

„Ha nincs szerencsém, marad a hallásvesztés, a sziszegés és a kilátástalan helyzetem...

Ha a gondviselés nem adja vissza a hallásomat és nem múlik el a fejemből a sziszegés, sípolás, befejezhetem a zenei pályafutásomat”

– sóhajtott Bodnár.

(Borítókép: Zalatnay Sarolta. Fotó: Karip Tímea/Index)