Kiderült, milyen fogásokat ízlelhetnek meg a világsztárok az idei Oscar-díjatádó gálán. A menüt az idei évben is a világhírű osztrák-amerikai mesterséf, Wolfgang Puck állítja össze Elliott Groverrel közösen.

Idén március 11-én rendezik meg az Oscar-díjátadó gálát, ahol ezúttal is ínycsiklandó fogásokkal köszöntik a világsztárokat. A gurmé menüt az idei évben is az osztrák-amerikai séf, Wolfgang Puck és a brit Elliott Grover állítja össze. A páros tavaly dolgozott együtt először, ám Puck már harmincadjára fog főzni Hollywood legfontosabb estéjén. A menü koncepciója ugyanakkor a 2023-as évhez hasonlóan idén is Grovertől származik, ugyanis az összes fogás valamilyen klasszikus brit étel lesz egy kis csavarral.

A menün szerepel egy mini fish and chips enyhén rántott homárral, sült krumplival és tartármártással. Egy koktélgarnéla-tekercs is érkezik majd beluga kaviárral, az este fénypontja pedig a klasszikus Yorkshire puding egy különleges verziója lesz wagyu marhahússal, tormamártással és vízitormával töltve. Grover egy limitált szériás, tematikus koktélt is megálmodott: a szellemes nevű „And The Winner Is...” vörösborssal ízesített Camparit, édes vermutot, klementinlikőrt és pezsgőt tartalmaz.A különleges fogásokat a díjátadó ünnepség után tálalják fel a sztárok asztalain.

„Hihetetlenül nagy megtiszteltetés számomra, hogy Wolfganggal együtt immár második éve klasszikus brit ételeket hozhatunk az Oscar-díjátadóra, különösen azért, mert idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy ő része lett ennek az eseménynek” – nyilatkozta az Elite Travelernek Elliott Grover.

Wolfgang Puck munkásságát mi magyarok is bármikor megízlelhetjük, a sztárséf ugyanis egy budapesti étteremmel is rendelkezik. A Spago a Michelin Guide listájára is felkerült, Szántó István vezető séf pedig 2022-ben első magyarként készíthetett csirkepaprikást, vadast, somlói galuskát és Eszterházy-tortát az akkori Oscar-gála sztárjainak. Az impozáns belvárosi étterem kínálatában olyan ételek sorakoznak, mint a séflegenda különleges citromtortája, füstölt lazacos, kaviáros pizzája vagy éppen osztrák burgonyasalátával kísért klasszikus bécsi szelete.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Wolfgang Puck mesterszakács a 95. Oscar-gála menüsorának előkészítése közben. Fotó: Getty Images)