Elon Musk drogfogyasztása aggodalmat kelt a Tesla vezetőségében. Sürgős változásokat akarnak.

Úgy tűnik, Elon Musk, a Tesla és SpaceX vezére, most nagyobb bajban van, mint valaha. A Wall Street Journal szerint a milliárdos drogfogyasztása aggodalmat keltett a Tesla vezetőségében, akik attól tartanak, hogy ez veszélyezteti a cég jövőjét.

Musk barátai már tavaly októberben azt mondták neki, hogy menjen el drogelvonóra. Larry Ellison, az Oracle társalapítója és a Tesla korábbi igazgatósági tagja, még egy hawaii szigetet is felajánlott neki, hogy ott gyógyuljon. 

A gondok ott kezdődtek, amikor Muskot egy hollywoodi partin látták, amint egy vizespalackból olyan folyadékot fogyasztott, amit állítólag 'molly water'-nek, azaz folyékony ecstasy-nak neveznek.

Musk még nem reagált a hírekre, de ügyvédje, Alex Spiro szerint a SpaceX-nél rendszeresen végeznek drogteszteket rajta, és eddig Musk egyetlen teszten sem bukott meg.

Elon Musk már korábban is nyíltan drogozott, például marihuánát szívott egy podcast adásban, és azt is elismerte, hogy orvos által felírt ketamint szed. De pletykák szerint nem áll meg ennyinél, LSD-t és varázsgombát is fogyaszt, sőt, a kokaint sem veti meg.

Idén januárban a Wall Street Journal azt írta, hogy Musk drogfogyasztása miatt a Tesla és SpaceX vezetői is aggódnak, főleg a ketamin miatt, ami komolyan veszélyezteti az egészségét és a vállalatokat is.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Getty Images)