Vasárnap megtartották a zeneipar legnagyobb és legrangosabb estjét, a 66. Grammy-díjátadót a Los Angelesben. A gálán Taylor Swift történelmet írt azzal, hogy negyedszer nyerte meg a legjobb albumnak járó díjat ezzel megelőzve olyan legendákat, mint Stevie Wonder és Frank Sinatra.

2024. február 4-én Trevor Hoan vezetésével megkezdődött a 66-Grammy-díjátadót a Los Angeles-i Crypto.com Arénában. Az est legnagyobb eseménye egyértelműen az volt, hogy Taylor Swift megkapta az év albumának járó díjat a Midnights című lemezért, amivel történelmet írt, ugyanis ő az első zenész, aki negyedszerre vehette át ezt az elismerést.

Korábban holtversenyben, három-három elismeréssel állt Stevie Wonderrel, Paul Simonnal és Frank Sinatrával.

Azonban Taylor Swift még tudta fokozni a hangulatot, ugyanis meglepetéssel készült: A színpadon bejelentette új albumát, a The Tortured Poets Department című lemezt, amely április 19-én érkezik. Az albumról az Instagram-oldalára is posztolt, a bejegyzés öt perc alatt több mint 2,5 millió lájkot kapott, jelenleg pedig már több mint 8,5 millióan kedvelték a képet.

Az este folyamán természetesen nem csak egy díjat adtak át. Billie Eilish vehette át az év legjobb daláért járó díjat, a What Was I Made For? miatt. Az énekesnő a kategóriában Dua Lipa, Jon Batiste, Lana Del Rey, Miley Cyrus, Olivia Rodrigo, SZA és Taylor Swift ellen versenyzett, így érthető, hogy miért volt sokkos állapotban, amikor felolvasták az ő nevét.

Az énekesnő ráadásul két díjjal mehetett haza, ugyanis megnyerte a legjobb dal – vizuális média kategóriáját is.

Miley Cyrus megnyerte az év legjobb szóló előadójának járó díjat és az év felvételéért járó díjat a Flowers című számmal.

A Global Impact Award-ot Jay-Z-nak adták oda, aki a lányával, Blue Ivyval vette át az elismerést, amíg Beyoncé a nézők soraiból figyelhette családját. Jay-Z azonban nem volt elragadtatva az estétől és beszédében elkezdte kritizálni az eseményt.

Az estén egyébként fellépett Miley Cyrus, aki a Flowers című slágerét adta elő, majd Olivia Rodrigo adta elő a Vampire című slágerét.

A főbb kategóriák győztesei:

Az év albuma:

Taylor Swift – Midnights

Az év felvétele:

Miley Cyrus – Flowers

Az év dala:

Billie Eilish – What Was I Made For?

Legjobb dal – vizuális média kategória:

Billie Eilish – What Was I Made For?

Legjobb új előadó:

Victoria Monét

Legjobb videoklip:

The Beatles – I'm Only Sleeping 

Legjobb zenei film:

Moonage Daydream 

Legjobb popelőadó – duó/csapat:

SZA, Phoebe Bridgers – Ghost in the Machine

Legjobb szóló popelőadó:

Miley Cyrus – Flowers

Legjobb rock dal:

Boygenius – Not Strong Enough

Legjobb R&B dal:

SZA – Snooze

Az összes győztest IDE kattintva tekintheti meg.

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: GettyImages)