A két énekesnő még az X-Faktor című műsorban dolgozott együtt, ahol Tóth Gabi volt Opitz mentora. A műsor alatt szoros kötelék alakult ki közöttük. Az egykori mentor nemrég elmondta a véleményét korábbi mentoráltja zenéiről.

Tóth Gabi a Hatvani Polgári Szalon kérdésére árulta el, hogy milyen érzései vannak azokkal a tehetségkutatókkal kapcsolatban, amelyekben zsűrizett az évek alatt. Az énekesnő többek között kitért az X-Faktorra, valamint egykori mentoráltjaival való kapcsolatára is.

„Küldetésemnek érzem a tehetséggondozást, ezért is voltam olyan boldog, amikor felkértek az X-Faktorra, hiszen így úgymond értelmet nyertek azok az élmények, amelyeket a Megasztár által éltem meg. Hitelesen tudtam átadni a kezdő versenyzőknek, hogy kell három nap alatt megtanulni egy dalt. De a szakmai tanácsok mellett a lelkükkel is foglalkoztam, és elmondtam nekik, hogy amit most láttok, az egy gyönyörű álomvilág, de a szakma másmilyen. Nekünk ezt annak idején nem mondták el, mi azt hittük, hogy amit a műsorban látunk, az a showbiznisz és a szakma. Hát nagyon nem” – mesélte a Hatvani Polgári Szalon vendégeként Tóth Gabi, aki arról is beszélt, hogy korábbi tanítványai kezét a műsorok végeztével sem szokta elengedni, csak akkor, ha a versenyzői kifejezetten ezt kérik tőle. Így került szóba Opitz Barbi is, akit fogadott lányának tekintett abban az időszakban, amíg együtt dolgoztak. 

„Én ilyenkor háttérbe vonulok. Mindig azt mondtam, hogy én nem fogok nyomulni, bármikor kérdésetek van, vagy tanácsra van szükségetek, vagy rám, én itt vagyok. Volt, amikor főztem nekik, ruhát vagy pénzt adtam nekik. Például Opitz Barbi olyan volt, mintha a fogadott lányom lenne. Ő egy nagyon tehetséges művész, remélem, visszatalál majd arra az útra, ahol ezt megmutathatja. Ez a stílus is szuper, amiben most ad ki dalokat, de ő sokkal mélyebb csajszi, mint amit most látni belőle” – árulta el egykori mentoráltjáról, akinek mostani zenei stílusa egészen távol áll az általa képviselthez képest.

(Borítókép: Tóth Gabi. Fotó: Papajcsik Péter/Index)