Egyre több kritikát fogalmaznak meg az úgynevezett nepo baby-kkel, vagyis a sztárcsemetékkel kapcsolatban, mondván, hogy a szüleik sikerein élősködnek. Az elért eredményeiket sokan ezért nem ismerik el, ami ellen nemrég Dakota Johnson többedmagával egyetemben nyilvánosan felszólalt.

Dakota Johnson nemrég a Today című műsor vendége volt, ahol szóba kerültek a nepo baby-k, vagyis azok a személyek, akik a hasonló iparágban tevékenykedő szüleik kapcsolatait és sikerét felhasználva boldogultak ugyanazon a pályán. Dakota Johnsont sokan egynek tartják közülük tekintve, hogy a színész és énekes Don Johnson, valamint Melanie Griffith színésznő gyermeke. A szürke 50 árnyalata című film sztárja a beszélgetős műsorban kifakadt, a nepo baby-kről kialakult vitát idegesítőnek és unalmasnak titulálta. Egyúttal felidézte a múlt hónapban kínálkozó lehetőséget, amikor a Saturday Night Live! című műsorban a jelenségről viccelődött Steve Higgins író és Tim Herlihy színész gyermekeivel, John Higgins-szel és Martin Herlihy-vel közösen. Miután maguk is vitába szálltak a nepotizmus jelenség kapcsán (a nepotizmus a hatalmi pozíciók és a vele járó előnyök olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben – a szerk.), 

Johnson, Higgins és Herlihy nepo-fegyverszünetet kötött.

Dakota Johnson egyébként egy korábbi, Hoda Kotbnak adott interjú során elárulta, hogy a szülei arra „kényszerítették”, hogy egyedül boldoguljon Hollywoodban. Az édesapja a testvéreivel együtt akkor támogatta volna őt anyagilag, ha egyetemre megy, ez azonban nem tartozott. a későbbi színésznő tervei közé.

„Előfordult, hogy kajára és hasonlókra sem volt pénzem, ezért meg kellett kérnem az anyámat, hogy segítsen. Ő volt a kedvesebbik szülő” – emlékezett vissza a színésznő, aki ma már teljesen megérti, hogy az apja miért vonta meg tőle az apanázst.

Dakota Johnsonnal ellentétben Kelly Osbourne, Ozzy és Sharon Osbourne lánya büszkén viseli a nepo baby címet. Mint fogalmazott, a megbélyegzés egyáltalán nem zavarja őt, mivel a szülei világszerte ikonikus sztároknak számítanak.

„Egy kib***ott nepo baby vagyok és büszke vagyok rá. Büszke vagyok arra, amit a szüleim elértek. Úgy vélem, hogy lenyűgöző dolgot vittek végbe, történelmet írtak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nekem automatikusan tálcán kínálkoztak a lehetőségek. A szüleim mindig arra tanítottak, hogy bizonyítanom kell önmagamnak” – nyilatkozta korábban a Rolling Stone magazinnak Kelly Osbourne.

(PageSix)

(Borítókép: Dakota Johnson. Fotó: Getty Images)