O.J. Simpson, az egykori NFL-sztár, videóüzenetben cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint hospice-kezelésre lenne szüksége, miután kiderült, hogy prosztatarákban szenved.

O.J. Simpson, az egykori NFL-sztár és akit 2007-ben fegyveres rablásért elítéltek, most újabb kihívással néz szembe: prosztatarák diagnózisával. A hír, amely elsőként a Daily Mail által került nyilvánosságra, komoly aggodalmat keltett Simpson egészségi állapotát illetően. Azonban a sportoló nem hagyta válasz nélkül a körülötte keringő pletykákat és gyorsan tisztázta a helyzetet.

Simpson egy közösségi média videóban szólalt meg, ahol egyértelművé tette, hogy bár valóban prosztatarákban szenved, jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll Las Vegasban, és nem igényel hospice-kezelést. Ez a lépés nem csak az ő állapotáról szóló híresztelések eloszlatására szolgált, hanem arra is lehetőséget adott neki, hogy közvetlenül kommunikáljon a nyilvánossággal és követőivel.

Simpson élete során többször is a média figyelmének középpontjában állt, leginkább a 1994-es, volt felesége, Nicole Brown Simpson és annak barátja, Ron Goldman brutális meggyilkolása miatt. Bár Simpson ellen felhozott vádak alapján 1995-ben tárgyalást követően felmentették, az eset még évtizedekkel később is árnyékot vetett pályafutására és személyes életére. Simpson 2007-ben újra bíróság elé került, ezúttal egy fegyveres rablással kapcsolatban, amelyért végül börtönbüntetést kapott, de 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték.

(Borítókép: O.J. Simpson. Fotó: Getty Images)