Nincs annál nehezebb a világon, mint egy gyermek elvesztése. Bár sokan úgy hiszik, hogy az efféle tragédiák elkerülik a világ hírességeit, ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más és hasonló traumákkal kell megküzdeniük. Összeállításunkban összesen hat olyan világsztárt mutatunk, akiknek ideje korán kellett elgyászolniuk gyermeküket úgy, hogy azoknak sok esetben esélyük sem volt megszületni.

Beyoncé

Beyoncé Az élet csak egy álom című dokumentumfilmjében beszélt őszintén a vetéléséről és arról, hogyan segített neki a zene a gyászban. „Nagyjából két évvel ezelőtt estem először teherbe. Hallottam a gyermekem szívverését. A leggyönyörűbb dallam volt, amit valaha hallottam” – elevenítette fel az emléket az énekesnő, majd elmondta, hogy egy későbbi időpontban már nem hallatszott a szívverés. „Az orvostól a stúdióba mentem és megírtam a valaha volt legszomorúbb számomat. Ez volt számomra a legjobb terápia, ez volt a legszörnyűbb dolog, amin valaha átmentem.”

Beyoncénak azóta három gyereke született a férjétől, Jay-Z-től. Ők Blue Ivy, Rumi és Sir.

Keanu Reeves

A színésznek és korábbi partnerének, Jennifer Syme-nek 1999 karácsonyán halva született meg a közös gyermeke, Ava. Egy évre rá a pár szakított, majd rá egy évre Syme autóbalesetet szenvedett és a szerencsétlenségben életét vesztette.

A gyász idővel átalakul, de sosem szűnik meg. Az emberek tévhitben élnek, amikor azt gondolják, hogy meg tudnak birkózni vele és azt mondják: »elmúlt, jobban vagyok«. Tévednek. Amikor elmennek azok, akiket szeretsz, egyedül maradsz. Minden nap hiányoznak, hogy az életük része legyek, ők pedig az én életem részei. Sokszor tűnődöm azon, milyen lenne az életem, ha itt lennének, hogy mi mindent csinálhattunk volna együtt. Hiányzik mindaz a nagyszerű dolog, ami sosem fog megtörténni” – fogalmazott Keanu Reeves a Parade magazinnak 2006-ban.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow-nak és a Coldplay énekesének, Chris Martinnak két gyönyörű gyereke van, Moses és Apple. A színésznő 2013-ban árulta el a Daily Mailnek, hogy egy harmadik csöppséggel is várandós volt, ám végül elvetélt.

„A gyerekeim folyton arra kérnek, hogy essek újra teherbe, viszont amikor a harmadikat vártam, szörnyű élményben volt részem. Nem jött össze, én pedig majdnem meghaltam.”

Mariah Carey

Mielőtt világra hozta volna az exférjével, Nick Cannonnal közös ikreit, Moroccant és Monroe-t, Mariah Carey korábban is terhes volt, ám elveszítette a babát.

„Mindkettőnket megrendítettek a történtek és egy sötét, bonyodalmakkal teli helyre sodortak minket. Képtelen voltam bárkivel is beszélni róla. Nem volt könnyű” – vallotta meg őszintén az érzéseit korábban az énekesnő.

John Legend

John Legend és a felesége, Chrissy Teigen 2020-ban veszítette el a babáját, Jacket, miután komplikációk léptek fel az amerikai modell terhessége során. A vetélést követően Teigen egy hosszú, érzelmes posztban búcsúzott a meg nem született gyermekétől leírva, hogy milyen mély fájdalmat éltek át a férjével.

„Képtelenek voltunk elállítani a vérzést és megadni a babánknak a szükséges folyadékot, hiába kaptunk zsákszámra vérátömlesztést. Egyszerűen nem volt elég” – írta többek között 2020-ban a modell, majd a posztot megosztva a férje, John Legend is kommentálta a történteket.

„Szeretünk, Jack. Ilyen helyzetben sokkal többet kellene tenni az apák és a férfi partnerek támogatásáért is. Néha fontos emlékeztetni rá az embereket, hogy a vetélés fizikai aspektusta a férfiak számára is nyomasztó lehet. Bár a testi fájdalmat mi nem érezzük, rengeteg édesapa érzi magát frusztráltnak, dühösnek és erőtlennek, mert nem tud segíteni a szerelmén” – írta le őszintén az énekes, aki négy gyereket nevel Chrissy Teigennel. Luna 7, Miles 5, Esti pedig 1 éves, míg Wren 8 hónapos. Esti a vetélést követően, mesterséges megtermékenyítéssel fogant meg, majd természetes úton jött világra, Wrent pedig béranya szülte.

Nicole Kidman

Ma már kevesen emlékeznek rá, de Nicole Kidman is terhes volt, méghozzá a Tom Cruise-al való házassága idején. A kisbabát még a terhesség korai szakaszában elvesztette. Ezek után fogadták örökbe Isabellát és Connort, majd a színésznőnek a második férjétől, Keith Urbantól később két lánya született, Sunday és Faith

„Attól a pillanattól kezdve gyereket akartam, hogy Tommal házasok lettünk. Aztán nagyon korán elvesztettük az első babánkat, ami hatalmas trauma volt. Ekkor adoptáltuk Bellát” – vallott a gyászidőszakról korábban egy Vanity Fairnek adott interjúban Kidman.

(Cosmopolitan)

(Borítókép: Nicole Kidman és Keanu Reeves. Fotó: Getty Images)