Súlyos vádakkal illeti a Bravo kábeltelevíziós csatorna fejét, az ismert amerikai műsorvezetőt, Andy Cohent a The Real Housewives of Beverly Hills című valóságműsor egyik volt szereplője, Brandi Glanville. Az 51 éves nő szerint a Watch What Happens Live című élő beszélgetős műsor házigazdája illetlen dolgokra kérte őt egy beszélgetés során.

Hidegzuhanyként érte az amerikai rajongókat a hír, hogy az egyik kedvenc műsorvezetőjüket, az NBC csatornán futó Watch What Happens Live című beszélgetős műsor házigazdáját, Andy Cohent szexuális zaklatással vádolják. A vádakat Brandi Glanville, a Bravo nevű csatornán futó The Real Housewives of Beverly Hills című valóságműsor egyik volt szereplőjének az ügyvédjei fogalmazták meg egy, az NBC-nek, a Shed Mediának és a Warner Bros. stúdiónak küldött levélben.

PageSix birtokába jutott levél szerint az 55 éves műsorvezető még 2022-ben egy olyan videót küldött a jelenleg 51 éves reality sztárnak, amelyen „egyértelműen ittasan” szerepelt és azzal dicsekedett, hogy ágyba akar bújni egy másik Bravo-sztárral, de közben Glanville-re szeretne gondolni. Ezért arra kérte a nőt, hogy videóhívásban nézze végig az aktust.

Cohen úr akkoriban Glanville asszony főnöke volt, és teljes kontrollt gyakorolt a karrierje felett

– mutatott rá a levélben az ügyvéd utalva arra, hogy a kétgyermekes családapa ily módon élt vissza a hatalmával. „Glanville asszony csapdába esett és undorodott a főnökétől. Ezek után elképzelhetetlennek tartom, hogy Cohen úr a viselkedése ellenére a posztján maradjon” – folytatta levelét a jogi képviselő.

A vádakra Andy Cohen a minap az X-en reagált azt állítva, hogy a kérést annak idején viccnek szánta, ennek ellenére elnézést kért a történtekért.

„A videón Kate Chastain és én egyértelműen viccelődünk Brandivel. Tényleg viccnek szántuk, Brandi válasza pedig kétségkívül azt sugallta, hogy vette a poént és ő is benne volt a viccelődésben. Ennek ellenére elismerem, helytelen volt, és elnézést kérek” – fogalmazott közösségi oldalán a műsorvezető, aki ellen egyetlen másik Bravo-sztár sem szólalt fel nyilvánosan azt állítva, hogy a főnökük velük is hasonlóan viselkedett volna.

The Real Housewives of New York City című testvérműsor egyik volt sztárja, Bethenny Frankel ugyanakkor élen jár a Bravo televíziónál zajló elszámoltatásokban, így ő az egyetlen, aki szintén súlyos vádakkal illette Cohent azt állítva, hogy lekicsinyelte a rasszizmust a csatornánál. Ezt bizonyította egy időben az is, hogy a The Real Housewives of Atlanta sztárja, Nene Leakes beperelte a csatornát, mert a bőrszíne miatt diszkriminálták. Ő végül visszavonta a keresetet.

Egy másik műsor, a My Life on the D-List egyik volt szereplője, Kathy Griffin is összetűzésbe keveredett egyszer Cohennel, miután állítása szerint a műsorvezető kokainnal kínálta őt és a munka miatt együtt töltött idő alatt úgy bánt vele, „mint egy kutyával”.

A Brandi Glanville ügyét feltáró levelet megfogalmazó ügyvédek állításuk szerint több incidensről is tudnak és többeket is szexuális visszaéléssel vádolnak. Többek között Shawn Loesser produkciós vezetőről is azt állítják, hogy a múltban szexuális együttlétekre próbálta rávenni, vagy rá is vette a felügyelete alá tartozó női reality sztárokat, köztük Glanville-t is, ám az NBC és a Shed Media állítólag „szándékosan félreértelmezte” a történteket.

„Mark Geragos és én már több ezer jelenlegi és volt valóságshow-szereplőtől hallottunk arról, hogy az efféle műsorok milyen fizikai és érzelmi traumákat okoztak nekik a részvételük alatt. Az NBC, a Bravo, a Warner Bros. és a Shed Media szándékosan zavarosan fogalmazza meg a szerződéseiket, ezzel törvénytelen megállapodásokhoz kötve és csendes szenvedésre kényszerítve őket. Tudjuk, hogy megszámlálhatatlanul sok ártatlan áldozat van, akik még nem mondták el a történetüket, vagy nem kerestek jogorvoslatot. Őket mind arra bátorítjuk, hogy lépjenek velünk kapcsolatba és csatlakozzanak az egyre növekvő csapatunkhoz, amellyel változásért harcolunk ebben a mocskos iparágban” – nyilatkozta Brandi Glanville egyik ügyvédje, Bryan Freedman, akinek a csapata jogi lépésekkel fenyegetőzik felszólítva az NBC-t, a Shed Mediát és a Warner Bros-t, hogy őrizzék meg az összes olyan dokumentumot, amely az ügyük szempontjából releváns lehet.

A Brandi Glanville ügye kapcsán megfogalmazott levél Caroline Manzo perének nyomán született, amelyben a The Real Housewives of New Jersey  sztárja azzal vádolja a csatornával kapcsolatban álló produkciós cégeket, hogy nem védték meg őt egy Glanville-lel történt állítólagos szexuális támadás során. Manzo ugyanis állítja, hogy Glanville egy forgatás során felültette őt egy kanapéra, erőszakkal összeszorította az arcát és a nyelvét a szájába dugta. Glanville többször is tagadta az ellene felhozott vádakat és azt állította, hogy azért kellett regisztrálnia az OnlyFans-re, mert az őt ért alaptalan vádak ellehetetlenítették őt, ami miatt anyagi nehézségei támadtak.

(Borítókép: Nő feltartott kézzel. Illusztráció: Getty Images)