Aaron Burckhard (középen) volt a Nirvana első dobosa, ám mindössze egy évig erősítette a csapatot. Mire a banda felvette az első demóját '88-ban, Burckhard már nem dolgozott az együttessel. Lobbanékony természete miatt gyakran került fizikai összetűzésbe a többiekkel, illetve a nem vette olyan komolyan a zenekart, mint azt Kurt Cobain szerette volna. Gyakran lógott például a próbákról, az utolsó csepp pedig az volt, amikor a rendőrség lefoglalta Cobain autóját, mert Burckhard ittasan vezette azt. A Nirvana után a dobos az Attica, majd a Screaming Sons of... nevű formáció tagja volt, 2013-ban pedig az Under Sin együtteshez csatlakozott.

 Ezt az interjút 2020-ban készítették vele.

Dale Crover vette át Burckhard helyét a Nirvana dobosaként '88-ban, a korábban említett demón már ő szerepelt. Crover ekkor már négy éve a Buzz Osborne vezette Melvins nevű együttes dobosa volt, így amolyan beugrósként, nagyjából fél évig erősítette a bandát.

Dave Foster volt a Nirvana harmadik dobosa, ám ő sem vált be igazán tekintve, hogy 1988-ban mindössze pár fellépés erejéog váltotta Dale Crovert, míg ki nem rúgták. Az elbocsátásának fő oka az volt, hogy nem tudott részt venni a próbák nagy részén, mert nagyon távol élt Cobaintől és Novoselictől. Bár ez még nem volt elég indok a kirúgására, az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor letartóztatták, mert megérintette a polgármester fiát. Tettéért két hétig börtönben volt. A kirúgásáról sosem értesítették, onnan tudta meg, hogy egy hirdetésben látta játszani a bandát, ám annak már nem volt részese. 

A Nirvana után Foster a Suckerpunch, a Psycho Samaritan és a Hell Trout nevű együttesben játszott, illetve vendégelőadóként dobolt a Mico de Noche nevű banda Cherries című albumában. A 2017-ben készült fotón Dave Foster a jobb oldalon látható.

Chad Channing (jobbra) volt az első, aki pár hónapnál tovább maradt a Nirvana dobosa. A férfi 20 évesen, '88-ban csatlakozott a bandához és egészen '90-ig erősítette a csapatot. Ő volt a dobos, amikor a banda kiadta a Bleach című debütáló albumát.

Miután otthagyta a Nirvanát, Channing megalapította a Fire Ants nevű bandát, majd '98-ban a The Methodists nevű formációt. Ezután kilépett a dobok mögül, hogy új együtteste, a Before Cars frontembere legyen, amely 2006-ban adta ki az Old Chair című kislemezt, majd 2008-ban debütált az első, Walk Back című stúdióalbumuk. Channing jelenleg is ebben a bandában énekel és basszusgitározik.

Dan Peters (balra) Channing távozása után amolyan beugrós dobos volt, aki alig pár fellépésre állt össze a Nirvanával 1990 nyarán, 23 évesen. Peters ekkor már két éve volt a Mudhoney nevű formáció dobosa, de már 15 évesen is dobolt a Bundle of Hiss-szel. 1990 és 1991 között a washingtoni Ellensburgban működő Screaming Trees együttesben is játszott, illetve a Black Sheep című filmben is szerepelt David Spade és Chris Farley mellett. Legnagyobb bánata az volt, hogy a Nirvana Nevermind című albumán már nem volt lehetősége dobolni.

Jason Everman 1989-ben gitárosként csatlakozott a Nirvanához Kurt Cobain mellé. Everman 606 dollárral támogatta a Bleach című debütáló album felvételét, a neve így került fel köszönetképpen a lemezre, ám játszani valójában nem játszik rajta. Ennek ellenére végigcsinálta a turnét a csapattal és többször gitározott is a fellépéseken, ám a turné végeztével Cobain megvált tőle a szélsőséges hangulatingadozásai miatt. Ezek után '89 őszén csatlakozott a Soundgardenhez, mint basszusgitáros, ám '90-ben őket is hátrahagyta, hogy az OLD (Old Lady Drivers) nevű zenekarban basszusgitározzon. Később, 1993-ban a Mind Funkban gitározott, majd '94 szeptemberében otthagyta a zenekart, hogy csatlakozzon az Egyesült Államok hadseregéhez, ahol egy idő után a különleges erőknél szolgált és Afganisztánban, illetve Irakban is teljesített szolgálatot. Miután 2006-ban leszerelt, a kolumbiai egyetem filozófia szakán szerzett bölcsészdiplomát.