Bodrogi Gyula exkluzív interjút adott Palik Lászlónak a Három igazság Extra című műsorban. A 89 éves színész több, eddig nem halott történetet is megosztott önmagáról a kamerák előtt.

Bodrogi Gyulát a nemzet egyik legnagyobb színészeként ismerjük, ám azt csak kevesek tudják róla, hogy iskolás éveiben közel sem volt mintadiák. Egy rövid időre a Színház- és Filmművészeti Főiskoláról is kirúgták 1954 és 1958 között. A színésztanoncnak számos fegyelmije volt, az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor megpróbált meg betörni egy filmvetítésre és a társaival véletlenül kiszabták a terem ajtaját.

,,Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film. Szerintem, már nem tudom pontosan. Na de bennem abban pillanatban megszületett Petőfi Sándor, azt mondtam, ilyen nincs" – emlékezett vissza Bodrogi Gyula. Mivel a termet belülről bezárták, a színész vezetésével a diákok fel akarták azt feszíteni kívülről. Ez olyan jól sikerült, hogy keretestől kapták ki az ajtót a helyéről. Míg a többieket csak felfüggesztették, Bodrogit kirúgták, mivel már több mint 15 fegyelmije volt. Később, egy tanára közbenjárásának köszönhetően visszavették az intézménybe egy újabb fegyelmi tárgyalást követően. 

(atv.hu)

(Borítókép: Bodrogi Gyula. Fotó: Kovács Tamás/MTI)