Meghökkentő történetet mesélt el magáról nemrég Szilágyi János. Az egykori rádiós többek között az egészségi állapotáról is beszélt egy interjúban, amelyben elárulta, hogy valójában sosem volt rákos. Az orvosok félrediagnosztizálták.

Szilágyi János először három évvel ezelőtt, a Világtalálkozó című műsorban mesélt arról, hogy egy alkalommal tüdőrákkal diagnosztizálták, sőt meg is műtötték, ám az operációt követően nem várt hírt kapott. Az egykori rádiós nemrég a Blikknek adott interjút, amelyben újfent előkerült a téma, Szilágyi pedig elárulta: annak idején félrediagnosztizálták őt az orvosok.

„Gond volt a tüdőmmel, a műtét elkerülhetetlennek tűnt. Vizsgáltak jobbról, balról, aztán egy langyos tavaszi napon közölte velem az orvos: előrehaladott stádiumú daganatos betegségem van, készüljek fel a legrosszabbra. Lehet, hogy hihetetlen, amit mondok, de kicsit sem ijedtem meg, és nem kezdtem végrendeletet írni. Úgy voltam vele: szembenézek a betegséggel, és legyőzöm. Aztán az operációt követően kiderült, hogy nem vagyok rákos. Valamit nagyon elnéztek az orvosok.

Mosolyogva mondták: »elnézést, Szilágyi úr, további jó egészséget!«”

Szilágyi János ugyanakkor elárulta, hogy egy bizonyos betegséggel gyerekkora óta küzd, ez pedig nem más, mint a szívritmuszavar. Ennek ellenére teljes életet él, május 3-án tölti be a 88. életévét. Amikor közel nyolc évvel ezelőtt a kerek 80-at töltötte, egy kicsit ugyan megijedt attól, hogy hány születésnapja lehet még hátra, de sikerült túllendülnie a félelmén.

„Az ember fejében végigpörög, hogy talán majd jön a 81, a 83, de minden esély megvan rá, hogy a 84 már nem. A halál, mint lehetőség, karnyújtásnyira van. Házat építesz? Valószínű, hogy nem éled meg, amikor a tetőt fölteszik” – fogalmazott a Halló, itt vagyok!  című egykori rádióműsor házigazdája, aki a napjait többnyire olvasással, pihenéssel tölti. Mostanra egykori kedvenc elfoglaltságát, a teniszt is elhagyta.

„Láttam magam kívülről, ahogy játszom, ahogy szentségelek, szidom magam, s azt kiabálom hangosan: János, te szerencsétlen, hát mit csinálsz? Hogy lehetsz ilyen béna?” – mesélte, majd hozzátette: manapság inkább tornázik vagy sétál egy keveset a ház körül.

(Borítókép: Szilágyi János. Fotó: Sóki Tamás/Index)